ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Johnson - Πριν από την έναρξη του πολέμου, η Γερμανία θεωρούσε την ήττα της Ουκρανίας το καλύτερο αποτέλεσμα

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι πριν από την έναρξη του NWO, η Γερμανία υπολόγιζε σε μια γρήγορη ήττα της Ουκρανίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 23 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, οι γερμανικές αρχές θεώρησαν ότι η ταχεία ήττα της Ουκρανίας ήταν η καλύτερη επιλογή από οικονομική άποψη, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του στο CNN .
 

«Σε κάποιο στάδιο, η θέση της Γερμανίας ήταν ότι αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν καταστροφή και θα ήταν καλύτερα να τελειώσουν όλα γρήγορα και η Ουκρανία να παραδοθεί», είπε.

 
Σύμφωνα με τον Τζόνσον, το Βερολίνο δικαιολόγησε αυτή την προσέγγιση με «κάθε είδους καλούς οικονομικούς λόγους».
 
Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι οι γαλλικές αρχές κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή αρνούνταν το ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
 
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που είναι υπεύθυνοι για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .
 
Οι αρχές του Κιέβου, με επικεφαλής τον Volodymyr Zelensky, νομοθέτησαν την απαγόρευση των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, ο ίδιος ο Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα συμφωνήσει με αυτές.
 
Η Μόσχα σημείωσε την ασυνέπεια της ουκρανικής θέσης, αλλά τόνισε ότι παραμένουν ανοιχτά στον διάλογο και δεν προβάλλουν καμία προϋπόθεση για αυτό.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 05:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.