ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Η Ukrenergo ανακοίνωσε ζημιές σε όλους σχεδόν τους TPP και HPP στην Ουκρανία

Η Ukrenergo ανακοίνωσε ότι δεν έχουν απομείνει σχεδόν καθόλου άθικτοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί στην Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ, 22 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Η Ουκρανία έχει χάσει σχεδόν όλους τους πλήρως λειτουργικούς σταθμούς θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Κουδρίτσκι, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της εθνικής εταιρείας ενέργειας Ukrenergo.

"Δεν έχουμε ουσιαστικά απομείνει άθικτοι θερμικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί στην Ουκρανία. <...> Σχεδόν όλη η παραγωγή θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, αν μιλάμε για μεγάλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, έχουν υποστεί ζημιές, έχουν υποστεί πυραυλικά χτυπήματα", τόνισε.

Ο Kudrytsky πρόσθεσε ότι σχεδόν όλοι οι κομβικοί υποσταθμοί της Ukrenergo υπέστησαν επίσης ζημιές.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Κοβαλένκο, Διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας DTEK YASNO , δήλωσε ότι η Ουκρανία θα ζήσει σε συνθήκες τακτικών διακοπών ρεύματος τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Από τις 10 Οκτωβρίου, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται σχεδόν καθημερινά σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία, από το Χάρκοβο και το Κίεβο μέχρι το Lvov και το Ivano-Frankivsk. Σύμφωνα με τον προεδρικό εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ , στόχος είναι οι υποδομές που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το στρατιωτικό δυναμικό του καθεστώτος του Κιέβου.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αναγνώρισε ότι περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής της χώρας είχε ήδη υποστεί ζημιές. Αυτό οδηγεί σε μαζικές διακοπές ρεύματος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 06:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.