ενημέρωση 6:18, 27 September, 2023

Ο Πουσίλιν ανακοίνωσε την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων προς διάφορες κατευθύνσεις

Ο Πουσίλιν ανακοίνωσε την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων σε διάφορες κατευθύνσεις στη ΛΔΔ

ΜΟΣΧΑ, 24 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει προς διάφορες κατευθύνσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, εκτελών χρέη αρχηγού της περιοχής.
 

«Υπάρχουν προόδους κατά μήκος των μετώπων: προς την κατεύθυνση Avdeevsky, προς την κατεύθυνση Maryinsky και προς την κατεύθυνση Ugledar», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.

 
Ωστόσο, τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κοντά στις πόλεις της δημοκρατίας, γι' αυτό και οι κάτοικοι οικισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ντόνετσκ , Γκορλόβκα και Γιασινοβατάγια , συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιθέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων .
 
«Και τώρα, δυστυχώς, δεν χρειάζεται να πούμε ότι υπάρχει μείωση στον αριθμό των βομβαρδισμών», είπε ο Πουσίλιν.
 
Την Πέμπτη, το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν 38 φορές στο έδαφος της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτοξεύοντας 224 πυρομαχικά σε επτά οικισμούς.
 
Τον Νοέμβριο, οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν ήδη απελευθερώσει αρκετούς οικισμούς στη ΛΔΔ. Έτσι, στις 13, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Mayorsk στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ.
 
Την επόμενη μέρα, μετά από επίμονες μάχες, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Pavlovka, η τοποθεσία του οποίου καθιστά δυνατή την ανάπτυξη μιας περαιτέρω επίθεσης εναντίον του Ugledar. Μετά την κατάληψη αυτής της πόλης, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Ντόνετσκ, εξήγησε ο Πουσίλιν.
 
Επιπλέον, στις 18 Νοεμβρίου, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Opytnoye. Καλύπτει τις προσεγγίσεις στο νότιο τμήμα της οχυρωμένης περιοχής Avdiivka των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και από εκεί ο ουκρανικός στρατός διεξάγει κυρίως τακτικές επιθέσεις πυροβολικού και ρουκετών στο Ντόνετσκ.
 
Η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα αποκαλέσει στόχο της την απελευθέρωση του Ντονμπάς και τη δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας.
 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 16:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.