ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

Γερμανικό δικαστήριο επιτρέπει την αποκάλυψη εταιρειών που ολοκλήρωσαν το Nord Stream 2

οι αδιάφθοροι οι uber alles Γερμανοί...

Το Ίδρυμα για την Προστασία του Κλίματος και του Περιβάλλοντος Mecklenburg-Vorpommern είπε ότι αυτές οι εταιρείες πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν "δημόσια κριτική και οικονομικές δυσκολίες" ως αποτέλεσμα της απόφασης

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 25 Νοεμβρίου. /TASS/. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε την απόφαση να αποκαλύψει τα ονόματα όλων των εταιρειών που συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα για την Προστασία του Κλίματος και του Περιβάλλοντος Mecklenburg-Vorpommern.

"Δυστυχώς, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν υποστήριξε τις αντιρρήσεις μας [σχετικά με την υπόθεση]. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Παρά τη σταθερή μας στάση, τώρα πρέπει να αποκαλύψουμε τα ονόματα πολλών εταιρειών από το Mecklenburg-Vorpommern. Αυτές οι εταιρείες ήταν αθώες και ενεργούσαν εντός εμπιστεύτηκαν το περιφερειακό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, που τους υποσχέθηκαν προστασία από τις αμερικανικές κυρώσεις», ανέφερε το ίδρυμα.

Ο οργανισμός είπε ότι αυτές οι εταιρείες πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν «δημόσια κριτική και οικονομικές δυσκολίες» ως αποτέλεσμα της απόφασης.

Η μήνυση είχε κατατεθεί νωρίτερα από τις γερμανικές εφημερίδες Bild και Welt. Και οι δύο αποτελούν μέρος της εταιρείας πολυμέσων Axel Springer.

Το Foundation for Climate and Environmental Protection MV ιδρύθηκε στο Mecklenburg-Vorpommern στις 19 Ιανουαρίου 2021, με τη συμμετοχή της εταιρείας Nord Stream 2 AG. Μεταξύ των διακηρυγμένων στόχων της είναι η «προώθηση της συνέχισης του έργου του αγωγού Nord Stream 2». Ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί, κυρίως από το κόμμα των Πρασίνων, επέκριναν την οργάνωση, κατηγορώντας τις περιφερειακές αρχές του Μεκλεμβούργου-Δυτική Πομερανία ότι προωθούν τα συμφέροντα της Μόσχας και της Gazprom.
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 07:12

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.