ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Προσπάθεια «να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία» - Μέρκελ για τις συμφωνίες του Μινσκ

συνεπώς οι Ρώσοι έχουν απόλυτο δίκιο - εγγυηθήκαμε τη ειρήνη και τους εξαπατήσαμε 

Εξέφρασε αμφιβολίες ότι εκείνη την εποχή τα κράτη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στον βαθμό που το κάνουν τώρα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 7 Δεκεμβρίου. /TASS/. Οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν για να «δώσουμε χρόνο στην Ουκρανία» να κάνει τη χώρα ισχυρότερη, δήλωσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ (στην εξουσία από το 2005 έως το 2021) σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Zeit που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

"Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία. Χρησιμοποίησε επίσης αυτή τη φορά για να γίνει ισχυρότερη όπως φαίνεται σήμερα. Η Ουκρανία του 2014-2015 δεν είναι η σύγχρονη Ουκρανία", είπε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με αυτήν, «ήταν σαφές σε όλους» ότι η σύγκρουση είχε σταματήσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί «αλλά αυτό ακριβώς έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο». Εξέφρασε αμφιβολίες ότι εκείνη την εποχή τα κράτη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στον βαθμό που το κάνουν τώρα.

Η Μέρκελ ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος όταν συνέβη το κρατικό πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία και με τη συμμετοχή της συνήφθησαν οι συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μετά την αναγνώριση του DPR και του LPR, οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπήρχαν πια, αλλά αυτό δεν ήταν λάθος της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμφωνίες σκοτώθηκαν από το σημερινό καθεστώς του Κιέβου πολύ πριν από την αναγνώριση των δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 06:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.