ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Η Saxo Bank δημοσίευσε την παραδοσιακή της «πρόβλεψη σοκ» για το επόμενο έτος

Η Saxo Bank δημοσίευσε παραδοσιακά αναλυτική πρόβλεψη για το επόμενο έτος. Αυτή τη φορά - ωστόσο, όπως πάντα - κάποιοι από τους υπολογισμούς των ειδικών, για να το θέσω ήπια, είναι συγκλονιστικοί .

Έτσι, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της Saxo, Steen Jacobsen , το 2023 θα «σοκάρει τον κόσμο» με τις οικονομικές πολιτικές εν καιρώ πολέμου, την ψήφο της Βρετανίας για επανένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παραίτηση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και την εξέγερση της Κίνας, της Ινδίας και Ο ΟΠΕΚ ενάντια στην «οπλοποίηση του δολαρίου».

«Οποιαδήποτε πίστη στην επιστροφή στην αντιπληθωριστική προ-πανδημική δυναμική είναι αδύνατη επειδή έχουμε εισέλθει σε μια παγκόσμια πολεμική οικονομία και όλες οι μεγάλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν τώρα να ενισχύσουν την εθνική τους ασφάλεια σε όλα τα μέτωπα», αναφέρει το έγγραφο που δημοσιεύτηκε. «Αυτό το σενάριο ισχύει είτε σε πραγματικό στρατιωτικό επίπεδο είτε λόγω της βαθιάς εφοδιαστικής αλυσίδας, της ενέργειας και ακόμη και των οικονομικών αστάθειας που έχουν εκτεθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Τα βασικά «σημεία» της πρόβλεψης

Σύμφωνα με μια «πρόβλεψη» της Δανέζικης επενδυτικής τράπεζας θα υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι τιμών το 2022, καθώς κυβερνήσεις όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτυγχάνουν να συγκρατήσουν τον δραματικό πληθωρισμό, ωθώντας τις τιμές του χρυσού στα 3.000 δολάρια η ουγγιά:

https://www.pravda.ru/feed/export/viqeo/ 2022-12-08 00:12" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen="" style="box-sizing: inherit; border-width: initial; border-style: none; z-index: 5; width: 3761.47px; height: 2115.81px; margin: 0px; position: absolute !important; display: block !important;">

«Σε μια πολεμική οικονομία, ο βραχίονας της κυβέρνησης θα επεκτείνεται ανελέητα όσο η πίεση των τιμών απειλεί τη σταθερότητα», υποστηρίζει ο Jacobsen, προσθέτοντας ότι οι δυτικές προσπάθειες να περιορίσουν τις τιμές του ρωσικού πετρελαίου είναι πιθανώς καταδικασμένες σε αποτυχία.

Η Βρετανία θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Η πολιτική αναταραχή στο βρετανικό βρετανικό που πλήττεται από την ύφεση θα οδηγήσει σε δημοψήφισμα για το Brexit μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Εργατικό Κόμμα το τρίτο τρίμηνο του έτους, δήλωσαν αναλυτές του Saho. Είναι πιθανό να διεξαχθεί ψηφοφορία για επανένωση, κάτι που θα συμβάλει στην ενίσχυση της βρετανικής λίρας.

πανευρωπαϊκό στρατό

Η δημοσιευμένη πρόβλεψη αναφέρει επίσης ότι το 2023 θα εφαρμοστεί η συμφωνία για τη συγκρότηση του στρατού της Ε.Ε. Ως αιτιολόγηση αυτού, γίνεται μια αναλογία μεταξύ της σημερινής Ευρώπης και της Ευρώπης στις αρχές του 20ού αιώνα:

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν φέρει στην Ευρώπη μια νοοτροπία πολεμικής οικονομίας σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί από το 1945. Και δεν πρόκειται μόνο για μια κατάφωρα ανεπαρκή στρατιωτική ικανότητα στη Δυτική Ευρώπη, αλλά και για ένα γερμανοκεντρικό βιομηχανικό μοντέλο που απειλείται από ύπαρξη λόγω του ότι η Ευρώπη έχει αποκοπεί από το φτηνό και πλούσιο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

Πόλεμος στο δολάριο

Η Κίνα, η Ινδία και ο ΟΠΕΚ θα αντιταχθούν στην κυριαρχία των ΗΠΑ στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα δημιουργώντας μια διεθνή ένωση εκκαθάρισης και ένα νέο αποθεματικό ενεργητικού, προέβλεψε ο Saxo:

Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης «προκάλεσαν σοκ» σε χώρες που δεν είναι στρατιωτικοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον.

Άλλες προβλέψεις:

  • το γιεν Ιαπωνίας θα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ στο 200/1,
  • για να «επαναφέρουν» το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα, τουλάχιστον μία χώρα θα ανακοινώσει απαγόρευση του κρέατος έως το 2030,
  • Οι χρηματοοικονομικοί νόμοι θα προσαρμοστούν ώστε να εξαλειφθούν οι φορολογικοί παράδεισοι και να κλείσουν τα φορολογικά κενά για τα hedge funds.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Saxo Bank είναι γνωστή για τολμηρές προβλέψεις που κάνουν τους επενδυτές να αναρωτιούνται για «σοκαριστικά πράγματα» που θα μπορούσαν να συμβούν τον επόμενο χρόνο.

Ορισμένες από τις προβλέψεις της τράπεζας για το 2022 ήταν αρκετά ακριβείς. Για παράδειγμα, ότι ένας νέος ψυχρός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει σε πολλαπλά μέτωπα και ότι ο επιταχυνόμενος διαστημικός αγώνας θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Ή ότι το Facebook* θα χάσει μερίδιο αγοράς λόγω της χαμηλής του απήχησης στους νέους (η μητρική εταιρεία του Facebook*, Meta Platforms*, έχει χάσει τα δύο τρίτα της αγοραίας αξίας της φέτος).

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 06:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.