ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Η Ρωσία θα παρουσιάσει σύντομα μέτρα απάντησης στο ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου — Υπουργός Οικονομικών

Ο Anton Siluanov χαρακτήρισε τη θέσπιση ανώτατου ορίου τιμών μέτρο μη εμπορικού χαρακτήρα που θα είχε επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά

ΜΟΣΧΑ, 8 Δεκεμβρίου. /TASS/. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις στον προϋπολογισμό από την καθιέρωση ανώτατου ορίου τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο, αλλά η Ρωσία προετοιμάζει αντίποινα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.

"Μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον αντίκτυπο στον προϋπολογισμό. Τώρα ετοιμάζουμε αντίποινα, αμοιβαία μέτρα σχετικά με το πώς θα αντιδράσουν οι εταιρείες μας στην εισαγωγή του ανώτατου ορίου τιμών", δήλωσε ο Σιλουάνοφ. Σημείωσε ότι τέτοια μέτρα θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη θέσπιση ανώτατου ορίου τιμών ως μη αγοραίο μέτρο που θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά. "Είναι σαφές ότι πρόκειται για μηχανισμούς που δεν είναι αγοραίοι. Η Δύση πάντα μάς καλούσε να χρησιμοποιούμε διαφανή, βασισμένα στην αγορά μέτρα, επηρεάζοντας την οικονομία. Αν και το έχουμε δει στο παρελθόν, η ίδια χρησιμοποιεί διπλά μέτρα και μέτρα. Αυτό συμβαίνει τώρα Αλλά δεν μπορείτε να εξαπατήσετε την αγορά», είπε ο Σιλουάνοφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η επίσημη απάντηση της Μόσχας στο ανώτατο όριο των δυτικών τιμών του ρωσικού πετρελαίου θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση της κατάστασης.

Στις 5 Δεκεμβρίου, τέθηκε σε ισχύ ένα εμπάργκο για την παράδοση ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης στα μέλη της ΕΕ, όπως και το ψήφισμα της ΕΕ, της G7 και της Αυστραλίας για τον καθορισμό ρυθμιζόμενου ανώτατου ορίου τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο που προμηθεύεται δια θαλάσσης στα 60 δολάρια το βαρέλι. . Σύμφωνα με τον Novak, η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει έναν μηχανισμό που θα απαγορεύει τις συναλλαγές με βάση τα ρούβλια του ανώτατου ορίου της τιμής του πετρελαίου.
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 17:54

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.