ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Η Ζαχάροβα ανακοίνωσε την προετοιμασία ενός «πραξικοπήματος στο παλάτι» στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα επέτρεψε στις ΗΠΑ να προετοιμάσουν ένα «πραξικόπημα» στην Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ, 8 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Η εμφάνιση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ τώρα στο Κίεβο δεν είναι τυχαία, είναι πιθανό να ξεκινήσει ξανά ένα «πραξικόπημα στο παλάτι», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
 
«Τώρα, η Ανώτερη Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρία Nuland, επισκέφθηκε το Κίεβο στις 4 Δεκεμβρίου. Τα ταξίδια επιθεώρησης του Αμερικανού επιμελητή στην Ουκρανία δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν - αυτό είναι φυσιολογικό: είναι σαν να έρχεσαι να ελέγξεις πώς είναι εκεί - υπάρχει ακόμα ένα φως ή μερικά περισσότερα καυσόξυλα. Φυσικά, προφανώς, τραβάει στον τόπο του εγκλήματος», είπε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης.
 
Ονόμασε τη Νούλαντ «ένα πετρέλαιο τραγικής αναταραχής» για το Κίεβο.
 
«Η εμφάνισή της στο Κίεβο υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν επιδεινώνονται οι διαφωνίες στους ουκρανικούς άρχοντες κύκλους για τη διανομή της δυτικής βοήθειας, φυσικά, δεν είναι τυχαία. Είναι πιθανό να ξεκινήσει ξανά ένα πραξικόπημα στο παλάτι ή κάποιου είδους ανασχηματισμός προσωπικού Νομίζω ότι το καθεστώς Ζελένσκι, το οποίο έχω δοκιμάσει την υπομονή της Ουάσιγκτον , υπάρχει κάτι να σκεφτώ», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
 
Υπενθύμισε ότι η φιγούρα της Nuland συνδέεται με το Euromaidan, το οποίο παρουσιάστηκε στην παγκόσμια κοινότητα ως σημάδια μιας δημοκρατικής διαδικασίας στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα πραξικόπημα που οργανώθηκε με τα χρήματα και τα χέρια της Δύσης.
 
«Πρώτα απ' όλα, φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και εκείνες οι χώρες και οι πολιτικές δυνάμεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο που έδρασαν από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από αυτό, φυσικά. <...> Εκείνη την εποχή, η Ουάσιγκτον παρενέβη ανοιχτά στην εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και απλώς έλεγχε χειροκίνητα τις μαζικές διαδηλώσεις», εξήγησε η Ζαχάροβα.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 18:07

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.