ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Ο οπλισμός της Ουκρανίας είναι μια «μεγάλη επιχειρηματική» ευκαιρία στον Ζελένσκι

Ο Ουκρανός ηγέτης προέβαλε δεσμούς με τη Blackrock, την Goldman Sachs και την JP Morgan σε μια άλλη έκκληση για όπλα

Το Κίεβο συνεργάζεται ήδη με μερικούς κολοσσούς της χρηματοοικονομικής και στρατιωτικής βιομηχανίας, προσφέροντας ευκαιρίες «μεγάλων επιχειρήσεων» σε κάθε αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται να εργαστεί εκεί, καυχήθηκε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς μια ένωση αμερικανικών επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενος στη συνεδρίαση της Εθνικής Ένωσης Κρατικών Επιμελητηρίων (NASC) στη Μπόκα Ράτον της Φλόριντα τη Δευτέρα, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι «οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν η ατμομηχανή που θα προωθήσει και πάλι την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη».

«Έχουμε ήδη καταφέρει να τραβήξουμε την προσοχή και να έχουμε συνεργασία με τέτοιους γίγαντες του διεθνούς χρηματοοικονομικού και επενδυτικού κόσμου όπως η Blackrock, η JP Morgan και η Goldman Sachs», δήλωσε ο Zelensky. «Τέτοιες αμερικανικές μάρκες όπως η Starlink ή η Westinghouse έχουν ήδη γίνει μέρος του Ουκρανικού μας τρόπου».

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «ο καθένας μπορεί να γίνει μεγάλη επιχείρηση συνεργαζόμενος με την Ουκρανία, σε όλους τους τομείς: από τα όπλα και την άμυνα μέχρι τις κατασκευές, από τις επικοινωνίες στη γεωργία, από τις μεταφορές στην πληροφορική, από τις τράπεζες μέχρι την ιατρική».

Επαίνεσε επίσης αφειδώς τα όπλα που έριξαν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

"Τα λαμπρά αμυντικά σας συστήματα, όπως το HIMARS ή το Bradley, ενώνουν ήδη την ιστορία της ελευθερίας μας με τις επιχειρήσεις σας. Περιμένουμε Patriots. Εξετάζουμε προσεκτικά τον Abrams. Χιλιάδες τέτοια παραδείγματα είναι πιθανά", είπε ο Zelensky στο βίντεο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ έχουν στείλει όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία το 2022. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα. Το Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων στη Lockheed Martin, τη Raytheon και άλλους κατασκευαστές για να αναπληρώσουν ορισμένες από τις εξαντλημένες προμήθειες.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση ότι η συνεχιζόμενη παράδοση όπλων στην Ουκρανία παράτεινε μόνο τη σύγκρουση και κινδύνευε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποκάλυψε τον Δεκέμβριο ότι η κυβέρνησή του είχε προσλάβει τη Blackrock - μια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ - για να «συμβουλεύσει» το Κίεβο σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια ανασυγκρότησης που παρέχονται από τις δυτικές κυβερνήσεις. Έχει υπολογίσει το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση θα είναι τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 05:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.