ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Ολόκληρη η πλημμυρική πεδιάδα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις — κυβερνήτης

Ο Βλαντιμίρ Σάλντο υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες της Ουκρανίας να διασχίσουν τον Δνείπερο είναι εντελώς άσκοπες και οδηγούν σε απώλειες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων

ΜΟΣΧΑ, 24 Ιανουαρίου. /TASS/. Οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν τακτικά ανεπιτυχείς προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο, αλλά ολόκληρη η πλημμυρική πεδιάδα της αριστερής όχθης ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε την Τρίτη ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Περιφέρειας Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο.

"Οι ουκρανικές προσπάθειες να διασχίσουν τον Δνείπερο, να φέρουν φέρι από τη δεξιά όχθη προς τα αριστερά, γίνονται τακτικά, αλλά επίσης αποτυγχάνουν τακτικά. Επειδή σχεδόν ολόκληρη η πλημμυρική πεδιάδα του Δνείπερου, ολόκληρη η επικράτεια ελέγχεται αυστηρά από τις ένοπλες δυνάμεις μας", είπε στο Ρωσική τηλεόραση.

Υπογράμμισε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι εντελώς άσκοπες και οδηγούν σε απώλειες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων.

«Οι διοικητές που δίνουν τέτοιες εντολές είναι κυρίως [ξένοι] χειριστές και μισθοφόροι· το κάνουν, επειδή είναι «επαγγελματίες του πολέμου», χρειάζονται πόλεμο, είναι δουλειά τους», είπε ο αξιωματούχος.

Την Τρίτη, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Περιφέρειας Χερσώνας είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν άλλη μια ουκρανική προσπάθεια να διασχίσουν τον Δνείπερο. Συνολικά εξοντώθηκαν τρία ουκρανικά ταχύπλοα και συγκέντρωση οχημάτων και προσωπικού.
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 06:21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.