ενημέρωση 4:47, 3 June, 2023

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών με πλήγμα ακριβείας, αναφέρει η κορυφαία ομάδα

Αναφέρεται επίσης ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων κατέστρεψαν πάνω από 60 Ουκρανούς στρατιώτες, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού και δύο οβίδες στην περιοχή Krasny Liman την περασμένη ημέρα.

ΜΟΣΧΑ, 26 Μαΐου. /TASS/. Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλαπλά πλήγματα με αερομεταφερόμενα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας κατά των τοποθεσιών αποθήκευσης πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού την περασμένη ημέρα κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

"Χθες το βράδυ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα πολλαπλό χτύπημα με αερομεταφερόμενα όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας εναντίον των τοποθεσιών αποθήκευσης πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού. Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν", είπε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν 35 ουκρανικά στρατεύματα, οβίδες στην περιοχή Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν περίπου 35 ουκρανούς στρατιώτες και ένα οβιδοβόλο στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

«Στην κατεύθυνση Kupyansk, το πυροβολικό της δυτικής ομάδας μάχης έπληξε τις μονάδες του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Dvurechnaya και Kislovka στην περιοχή Kharkov. Επιπλέον, η δραστηριότητα δύο ουκρανικών ανατρεπτικών/αναγνωριστικών ομάδων ματαιώθηκε κοντά στους οικισμούς Masyutovka Ivanovka στην περιοχή Kharkov. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 35 Ουκρανούς προσωπικούς, τρία μηχανοκίνητα οχήματα και ένα οβιδοβόλο Msta-B», ανέφερε ο στρατηγός.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν πάνω από 60 ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Krasny Liman

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων κατέστρεψαν πάνω από 60 Ουκρανούς στρατιώτες, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού και δύο οβίδες στην περιοχή Krasny Liman την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

Στην κατεύθυνση Krasny Liman, η στρατιωτική αεροπορία και το πυροβολικό του Κέντρου της ομάδας μάχης της Ρωσίας προκάλεσαν ζημιές στις εχθρικές μονάδες σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Kuzmino στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και Yampolovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Πάνω από 60 Ουκρανοί στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Akatsiya, καθώς και οβίδες D-20 και D-30 καταστράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε ο στρατηγός.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν 190 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Ντόνετσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν περίπου 190 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Ντόνετσκ την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

«Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, έως και 190 ουκρανικά μέλη του προσωπικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία φορτηγά φορτηγά και ένα αεροσκάφος D-30 καταστράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ως αποτέλεσμα χτυπημάτων της επιχειρησιακής/τακτικής και στρατιωτικής αεροπορίας, ενεργών επιχειρήσεων από μονάδες και πυρά από πυροβολικό της νότιας ομάδας μάχης», είπε ο εκπρόσωπος.

Στην περιοχή του οικισμού Verkhnekamenskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της 54ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, διευκρίνισε ο στρατηγός.

Το Κίεβο έχει πάνω από 120 θύματα στο νότιο Ντόνετσκ, τις περιοχές Zaporozhye

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μονάδες του ουκρανικού στρατού στις νότιες περιοχές του Ντόνετσκ και του Ζαπορόζιε, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περισσότερους από 120 εχθρικούς στρατιώτες την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

Στις νότιες κατευθύνσεις Ντόνετσκ και Ζαπορόζιε, αεροσκάφη και πυροβολικό της ρωσικής ομάδας μάχης Ανατολή προκάλεσαν ζημιές στις εχθρικές μονάδες σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Orekhov και Malaya Tokmachka στην περιοχή Zaporozhye και Novosyolka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Οι απώλειες του εχθρού σε αυτές τις κατευθύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε πάνω από 120 Ουκρανούς νεκρούς και τραυματίες και τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε ο στρατηγός.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαφανίζουν 30 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Χερσώνα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν περίπου 30 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Χερσώνα την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

«Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, έως και 30 ουκρανοί στρατιώτες, πέντε μηχανοκίνητα οχήματα, ένα όπλο D-30 και ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Akatsiya καταστράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ως αποτέλεσμα ζημιών που προκλήθηκαν από τη δύναμη πυρός», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαλείφουν τα ουκρανικά ραντάρ αεράμυνας στην περιοχή Νικολάγιεφ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό ραντάρ αεράμυνας στην περιοχή Νικολάγιεφ την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

«Στην περιοχή του οικισμού Novonikolayevka στην περιφέρεια Nikolayev, ένα ουκρανικό ραντάρ εντοπισμού και παρακολούθησης στόχων χαμηλού ύψους ST-68UM καταστράφηκε», είπε ο εκπρόσωπος.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η επιχειρησιακή/τακτική και η στρατιωτική αεροπορία και το πυροβολικό της ρωσικής ομάδας δυνάμεων έπληξαν 78 ουκρανικές μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 92 περιοχές, ανέφερε ο στρατηγός.

Η ρωσική αεράμυνα αναχαιτίζει δύο πυραύλους κρουζ Storm Shadow

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν έναν βαλλιστικό πύραυλο Grom-2, δύο πυραύλους κρουζ Storm Shadow και κατέρριψαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

«Οι δυνατότητες αεράμυνας αναχαίτησαν έναν επιχειρησιακό/τακτικό πύραυλο Grom-2, δέκα ρουκέτες του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και δύο πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow», είπε ο εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Olshana στην περιοχή Kharkov, Zolotaryovka και Nikolayevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Artyomovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Golaya Pristan και Velikaya Lepetikha στην περιοχή Kherson, Komsomolskoye και Tokmak στην περιοχή Zaporozhye, ανέφερε ο στρατηγός.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 429 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 235 μαχητικά ελικόπτερα, 4.341 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 424 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 9.302 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.100 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και 4. και 10.464 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε ο Konashenkov.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Μαΐου 2023 17:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.