ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Πεσκόφ - Η Πολωνία ήταν σχεδόν πάντα είτε εχθρός της Ρωσίας είτε στη σύνθεσή της

Η Πολωνία σε όλη σχεδόν την ιστορία της ήταν είτε εχθρός της Ρωσίας είτε στη σύνθεσή της. Έτσι ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε τη «μετονομασία» στην Πολωνία του ρωσικού Καλίνινγκραντ στο Κρούλεβετς.

"Ας μην ξεχνάμε ότι τελικά, για πολύ καιρό στην ιστορία, η Πολωνία ήταν μέρος του κράτους μας . Επομένως, έχουμε πολλά κοινά. Σχεδόν τον υπόλοιπο καιρό, η Πολωνία ήταν εχθρός μας, έβλαψε το κράτος μας, διεξήγαγε πολέμους μαζί μας, υποστήριξε αυτούς που κάνουν πολέμους μαζί μας και ούτω καθεξής», ανέφερε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το TASS.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου της προεδρίας, η ιστορία των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας είναι «πλούσια». «Τώρα, δυστυχώς, αυτές οι σχέσεις είναι στο μηδέν, αν όχι αρνητικό», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Θυμηθείτε ότι τις προάλλες οι αρχές της περιοχής του Καλίνινγκραντ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στήσουν ένα μνημείο στον Μιχαήλ Μουράβιοφ-Βιλένσκι , ο οποίος συμμετείχε στην καταστολή της πολωνικής εξέγερσης του 1863.

Ο Μιχαήλ Μουράβιοφ ήταν Γενικός Κυβερνήτης του Γκρόντνο, του Μινσκ και της Βίλνας το 1863-1865. Το όνομα "Count Muravyov-Vilensky" ήταν ανεπίσημο, ο γενικός κυβερνήτης ήταν πολύ δημοφιλής στους συντηρητικούς κύκλους (και, κατά συνέπεια, αντιδημοφιλής στους φιλελεύθερους).

Όσον αφορά τις σύγχρονες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας, πρακτικά δεν ήταν καλές, και τώρα ακόμη περισσότερο. Η Βαρσοβία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των αντιρωσικών δραστηριοτήτων, αναλαμβάνοντας συχνά πρωτοβουλίες από αυτή την άποψη .

Άλλωστε ακόμη και η «μετονομασία» του Καλίνινγκραντ σε Κρούλεβετς δεν προκαλείται από καμία ανάγκη, προφανώς πρόκειται για προπαγανδιστικό βήμα.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 03 Ιουνίου 2023 06:07

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.