ενημέρωση 2:55, 4 October, 2023

Πρόσωπα της λάσπης

Ο δήμαρχος της καρδιάς δεξιών και ακροδεξιών ασχημονεί σε απευθείας μετάδοση, βρίζει τον Αλκίνοο, τα «κομματόσκυλα» της ΚΝΕ, τους πάντες και τα πάντα

ΟΜπέος, ο Αγοραστός, ο Φλώρος. Πρόσωπα ενός δράματος που παίζεται ακόμα και τείνουμε να το συνηθίσουμε. Και να τους συνηθίσουμε, μαζί με τους νεκρούς, τις καταστροφές, τα πνιγμένα ζώα και τις πνιγμένες ζωές. Καθένας με τον δικό του ρόλο, τη δική του ασυλία, τη δική του στήριξη από τους 107 αυλικούς του Μητσοτάκη και τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Μαύρες σελίδες στη μαύρη βίβλο του. Μετά ακριβώς τον Καραμανλή των Τεμπών, τον Πατούλη του ζεϊμπέκικου, τον Μηταράκη των διακοπών, τον Βαρβιτσιώτη του καταπέλτη.

Ο δήμαρχος της καρδιάς δεξιών και ακροδεξιών ασχημονεί σε απευθείας μετάδοση, βρίζει τον Αλκίνοο, τα «κομματόσκυλα» της ΚΝΕ, τους πάντες και τα πάντα. Βγάζει λόγους επί φορτωτήρων στο κενό, υπόσχεται συσσίτιο στο κενό, μοιράζει νερά στο κενό. Μπροστά στις κάμερες πάντα. Κουβέντα για την κυβέρνηση, το κράτος, τον Μητσοτάκη, την Πολιτική Προστασία. Καμιά ευθύνη για την τραγωδία στον εαυτό του και στους εντιμότατους δεξιούς και ακροδεξιούς φίλους του. Προαγωγός του εαυτού του, κι από πελατεία, όχι άσχημα.
 
Ο άλλος καταφεύγει στην προστατευτική αγκαλιά του αρχηγού ενώ η περιφέρειά του έχει γίνει λίμνη του θανάτου. Δεν αισθάνεται καμιά ενοχή, καμιά ευθύνη, τίποτα δεν ταράζει την προεκλογική του φλυαρία. Έχει τα ΜΑΤ να τον προστατεύουν, τον Μητσοτάκη να τον προστατεύει, τη Χιονάτη με τους επτά νάνους να τον προστατεύουν. Ο Αγοραστός εδώ και χρόνια δεν αγοράζει. Πουλάει τους ψηφοφόρους του, την περιφέρειά του, τα μπερεκέτια της θέσης του, τα προικοσύμφωνα με μεγάλες εταιρείες. Και τελικώς τον εαυτό του. Πάλι.

Και ο Φλώρος, η επιτομή της στρατιωτικής τιμής που παραμένει μαχόμενη. Το αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο καίγεται, τα βλήματα εκτοξεύονται σε σπίτια, το Στεφανοβίκιο γίνεται λίμνη, τα ελικόπτερα βουλιάζουν, πανάκριβα εξαρτήματα και όπλα βυθίζονται και καταστρέφονται, ο στρατός απουσιάζει τις πρώτες κρίσιμες ώρες από τη μάχη της πλημμύρας. Αλλά ο Φλώρος γυαλίζει τα παράσημά του στον καθρέφτη, χαιρετάει με υπόκλιση τον Μητσοτάκη, αγνοεί τις επιθέσεις των κοριών. Η τιμή τιμή δεν έχει - εκτός αν είναι μαύρα.

Μικρό δείγμα των ανθρώπων του καθεστώτος της λάσπης. Και αποχρώσα ένδειξη για το ποιους εμπιστεύεται ο βασιλιάς της λάσπης. Να τους θυμάστε στην επόμενη συμφορά.

Πηγή: Αυγή

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 08:15

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.