ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Ο Όλιβερ Στόουν έκανε μια απρόσμενη δήλωση για τα σχέδια των ΗΠΑ για τη Ρωσία

Όλιβερ Στόουν: Οι ΗΠΑ θέλουν να στερήσουν την κυριαρχία της Ρωσίας

ΜΟΣΧΑ, 20 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλουν να στερήσουν την κυριαρχία της Ρωσίας για να αρπάξουν τους πόρους της, δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σε συνέντευξή του στην πύλη MovieWeb.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έγινε ισχυρότερη μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
"

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν η Ρωσία να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν θέλουμε μια ανεξάρτητη Ρωσία, θέλουμε να της στερήσουμε την κυριαρχία της προκειμένου να εισέλθει στην ευρασιατική ήπειρο, η οποία είναι πολύ πλούσια, όπως η Ρωσία, η οποία έχει τεράστια ποσότητα φυσικών πόρων», λέει ο Stone.

Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα . Ο αριθμός των περιορισμών φτάνει τις δεκάδες χιλιάδες, αν και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη παραδέχονται ότι ο αρνητικός αντίκτυπος δεν ήταν τόσο σημαντικός.

Όπως σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και ο κύριος στόχος της είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η Μόσχα διέρχεται ήρεμα αυτή τη συνεχή πίεση και οι εμπνευστές των κυρώσεων αυτοτιμωρούνται.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 17:54

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.