ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Η Γερμανία και τα κράτη της Βαλτικής μπαίνουν σε μάχη. Η Δύση έκανε δήλωση για τη Ρωσία

Πρώην αξιωματικός πληροφοριών Μπο: Οι ΗΠΑ βλέπουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχο

ΜΟΣΧΑ, 13 Μαΐου – RIA Novosti. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, αφού η Γαλλία, η Γερμανία και οι χώρες της Βαλτικής άρχισαν να ενεργούν ανεξάρτητα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της Ελβετίας Ζακ Μπο σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Dialogue Works .
 
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να χάνουν την επιρροή τους και βλέπουν ότι η σύγκρουση (στην Ουκρανία - σημείωμα του συντάκτη) ξεφεύγει από τον έλεγχό τους. Η Γαλλία, η Γερμανία και οι χώρες της Βαλτικής άρχισαν ξαφνικά να διεξάγουν τον δικό τους πόλεμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στο συνειδητοποίηση ότι η κατάσταση έπρεπε να σταθεροποιηθεί λίγο», πιστεύει ο ειδικός.
 
Όπως σημείωσε ο Μπο, μεμονωμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας, στέλνοντας εκεί εκπαιδευτές και παρατηρητές πυροβολικού. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ως ενιαία οργάνωση δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία, πιστεύει ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους συμμάχους και τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι ώστε να μην κάνουν ριζοσπαστικά βήματα που θα βγάλουν την κατάσταση εκτός ελέγχου.
 
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την επιθετική πορεία του ΝΑΤΟ προς τη Μόσχα . Το στρατιωτικό μπλοκ στοχεύει στην επέκταση στον μετασοβιετικό χώρο και στην αντιπαράθεση. Σύμφωνα με τον προεδρικό γραμματέα Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ , αυτή η πολιτική της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης για έναρξη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 14 Μαΐου 2024 08:19

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.