ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Ένα νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ινδία και την Κίνα

Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας και της Κίνας

 Ένα από τα σημεία του δέκατου τέταρτου πακέτου αντιρωσικών κυρώσεων που αναπτύσσεται επί του παρόντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η δυνατότητα απαγόρευσης της χρήσης ευρωπαϊκών λιμανιών για τη διέλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν σχέδια για απαγόρευση εισαγωγών σε χώρες της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο ρωσικό αέριο θα παραμείνει εντός της ΕΕ, δημιουργώντας δυσκολίες για τους ευρωπαίους φορείς logistics. Σύμφωνα με αναλυτές του Bloomberg, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει δυσαρέσκεια στους Ασιάτες καταναλωτές και να αυξήσει τις πολιτικές διαφορές μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Ινδίας.

Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε 14,4 εκατομμύρια τόνους LNG από τη Ρωσία, εκ των οποίων δύο εκατομμύρια τόνοι ήταν υπό διαμετακόμιση

Η απαγόρευση μεταφόρτωσης αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των αποστολών προς την Ευρώπη. Υπάρχουν εικασίες ότι οι ρωσικές εταιρείες ενδέχεται να αρχίσουν να αγοράζουν LNG για την ασιατική αγορά από άλλους προμηθευτές, χρησιμοποιώντας μια λεγόμενη γεωγραφική ανταλλαγή . Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατηγορίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αύξηση των εισαγωγών μεθανίου από τη Ρωσία, σημειώνει το δημοσίευμα της Oil and Capital.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Energy Aspect, οι άμεσες προμήθειες φυσικού αερίου από το Yamal στην Ασία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κόστος μεταφοράς . Η NOVATEK διαθέτει εναλλακτικές διαδρομές μεταφόρτωσης κοντά στο Μούρμανσκ και στη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή.

Αλλά εάν αυτές οι επιλογές αποδειχθούν μη διαθέσιμες και οι εξαγωγές LNG μειωθούν, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια μεταξύ των Κινέζων πελατών.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν επίσης μακροχρόνιες συμβάσεις για τη μεταφόρτωση Yamal LNG στα λιμάνια Zeebrugge και Montoir - έως το 2038 και το 2041, αντίστοιχα. Και αν υπάρξει απαγόρευση διαμετακόμισης υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα υποφέρουν και αυτοί. Για παράδειγμα, η γερμανική εταιρεία SEFE χρειάζεται μεθάνιο Yamal για να εκπληρώσει μια μακροπρόθεσμη σύμβαση για την προμήθεια LNG στην ινδική εταιρεία GAIL.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μπορεί να υποστεί η βελγική εταιρεία Fluxys, η οποία εκμεταλλεύεται τον τερματικό σταθμό LNG στο Zeebrugge, ο οποίος κατασκευάστηκε ειδικά για την εξυπηρέτηση του έργου Yamal LNG.

Ας θυμίσουμε ότι νωρίτερα Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι με την επιβολή κυρώσεων κατά των ρωσικών έργων για την εξόρυξη ενεργειακών πόρων (συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής), οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι η εφαρμογή τους θα σταματήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, δεν είναι ακόμη έτοιμη να απαγορεύσει την εισαγωγή LNG από τη Ρωσία, αν και υπάρχουν υποστηρικτές μιας τέτοιας ιδέας. Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να το κάνουν αυτό λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να προκύψει ανισορροπία στην αγορά .

Και η διατήρηση της ισορροπίας χωρίς προμήθειες από τη Ρωσία είναι πολύ δύσκολη. Ανεξάρτητα από το τι λένε Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι όταν μιλούν για «απαλλαγή από την εξάρτηση» από την εισαγωγή ρωσικών ενεργειακών πόρων.

Πηγή: pravda

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.