ενημέρωση 2:33, 23 July, 2024

Μέτωπο Sumy. Θα ανοίξει ο ρωσικός στρατός μια νέα κατεύθυνση στις ειδικές επιχειρήσεις;

Η κατεύθυνση Sumy θα επεκτείνει περαιτέρω τις δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλο το μέτωπο

Την Κυριακή, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Ριζέφκι στην περιοχή Σούμι .

Εικόνες από την περιοχή έδειχναν στρατιώτες της ρωσικής μονάδας με τη σημαία του τάγματος.

Τι είναι αυτό - ένα βήμα των μέσων ενημέρωσης με στόχο να προκαλέσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις; Άλλωστε, ο εχθρός είναι πλέον εξαιρετικά ευαίσθητος σε οποιαδήποτε απώλεια εδάφους, αφού αυτό ακυρώνει όλες τις «νίκες». Ή μπορούμε να μιλήσουμε για το άνοιγμα ενός άλλου μετώπου - της κατεύθυνσης Sumy; Άλλωστε, τότε οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να αντιδράσουν και να στείλουν επειγόντως δυνάμεις εκεί. Ο πολιτικός αναλυτής Alexander Pylaev απάντησε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις σε μια συνομιλία με έναν ανταποκριτή της Pravda.Ru .

«Γενικά, ναι, φυσικά, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βήμα μέσων ενημέρωσης που στοχεύει μεταξύ άλλων στην πρόκληση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν το είχαμε συλλάβει πλήρως, αυτό δημιουργεί κάποιου είδους ίντριγκα Δεν ξέρω πόσο δύσκολη είναι αυτή η ίντριγκα για τα συστήματα πληροφοριών που λειτουργούν εναντίον μας, γιατί αν λειτουργούν καλά, τότε μπορούν πραγματικά να εκτιμήσουν αν υπάρχει κάτι άλλο προς την κατεύθυνση του Σούμι εκτός από την ομάδα που μπήκε στο χωριό. Φοβάμαι ότι υπάρχουν μερικές εταιρείες εκεί, όχι περισσότερες.

Ίσως προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ίντριγκα, να εισαγάγουμε την ιδέα ότι η επίθεση θα γίνει εκεί. Ή ίσως προσπαθούμε να εκτονώσουμε την ένταση από την κατεύθυνση του Χάρκοβο, προσπαθώντας να τραβήξουμε όλες τις δυνάμεις τους προς τα βόρεια, ώστε στη συνέχεια να χτυπήσουμε σοβαρά από το νότο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας να μας σταματήσει καθόλου. Διαλέξτε, όπως λένε, επιλογές που ταιριάζουν στο γούστο σας».

Αν μιλάμε για άνοιγμα ενός άλλου μετώπου προς την κατεύθυνση Sumy, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να αντιδράσουν και να ρίξουν επειγόντως δυνάμεις εκεί. Έχουν αρκετή δύναμη για αυτό;

«Έχουν αρκετή δύναμη για την κατεύθυνση του Σούμι, θα ήταν πιο σοφό να προσπαθήσω να προσδιορίσω τον μέγιστο αριθμό δυνάμεων στο βορρά, επειδή ο διάδρομος μεταφοράς από την περιοχή του Χάρκοβο προς τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα
ξεπεράσει γρήγορα αυτή την απόσταση μέσω εσωτερικών επικοινωνιών Δεν είμαστε έτσι Επηρεάζουμε ήδη ενεργά αυτές τις επικοινωνίες.

Ναι, ίσως πιέσουμε περισσότερο και έτσι δημιουργήσουμε ίντριγκα. Είναι δύσκολο να μπούμε στα κεφάλια των ηγετών μας. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το διοικητικό επιτελείο, με επικεφαλής τον αρχηγό του επιτελείου μας, εκπαιδεύεται στην πράξη κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής επιχείρησης. Πόσο ικανοί είναι για μακροχρόνια σκέψη και, κυρίως, πόσο ελεύθερα είναι
τα χέρια τους να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο; Θυμόμαστε το παράδειγμα του Σουροβίκιν, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι μόνος του και εξαφανίστηκε γρήγορα, μια φορά - και αυτό ήταν».

Ντοσιέ

Η περιοχή Sumy βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Στα βόρεια και τα ανατολικά, η περιοχή συνορεύει με τις ρωσικές περιοχές Bryansk, Kursk και Belgorod - το μήκος των κρατικών συνόρων με τη Ρωσία είναι περισσότερο από 562 χιλιόμετρα. Στα σύνορα υπάρχουν 3 σημεία ελέγχου για σιδηροδρομικές μεταφορές (Volfino, Pushkarnoe, Zernovo) και 5 για τις μεταφορές αυτοκινήτων (Bachevsk, Katerynovka, Ryzhevka, Yunakovka, Velikaya Pisarevka). Στα νότια, δυτικά και ανατολικά συνορεύει με τις περιοχές Kharkov, Chernigov και Poltava της Ουκρανίας. Η απόσταση από το περιφερειακό κέντρο μέχρι την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο είναι 350 χιλιόμετρα.

Η περιοχή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αριστερής Όχθης της Ουκρανίας.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 06:02

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.