ενημέρωση 2:04, 23 July, 2024

Ρωσίδα διπλωμάτης επικρίνει τη σιωπή της Δύσης για τις ουκρανικές φρικαλεότητες στο Ντονμπάς

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε την επίθεση της 14ης Μαρτίου στο Ντόνετσκ, όταν ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πύραυλο Tochka-U με πυρομαχικά διασποράς στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 37

ΜΟΣΧΑ, 17 Μαρτίου /TASS/. Η Δύση κλείνει τα μάτια στις φρικαλεότητες της Ουκρανίας εναντίον αμάχων στο Ντονμπάς, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

"Για άλλη μια φορά βλέπουμε την απόλυτη απάθεια από τη Δύση. Αγνόησαν με ζήλο και σιωπούν για μια ακόμη θηριωδία από τους Ουκρανούς υφισταμένους τους. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Σαν να μην έγινε μαζική σφαγή αμάχων", τόνισε.

Η Ζαχάροβα τόνισε την επίθεση της 14ης Μαρτίου στο Ντόνετσκ, όταν ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πύραυλο Tochka-U με πυρομαχικά διασποράς στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 37. «Πρόκειται για μια βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αγανακτεί βαθιά με τις μεθόδους στις οποίες έχουν καταφύγει οι Ουκρανοί όταν διεξάγουν εχθροπραξίες.

Η διπλωματική εκπρόσωπος τόνισε επίσης το γεγονός ότι αυτό το είδος όπλου χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μακέγιεφκα. "Χάρη στη συντονισμένη εργασία της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, κατέστη δυνατό να αποφευχθούν φρικτές συνέπειες. Ευτυχώς, κανείς δεν σκοτώθηκε τότε, αλλά άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, τραυματίστηκαν", σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 05:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.