ενημέρωση 2:33, 23 July, 2024

O γιατρός της Σερίφου

Ο Θανάσης Κοντάρης γύρισε από τη Σουηδία στη Σέριφο για να υπηρετήσει στο ΕΣΥ και αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από αλλεπάλληλες ματαιώσεις.

Τους λόγους τους εξήγησε ο ίδιος, με ανάρτησή του και με επιστολή του στην ηγεσία του υπ. Υγείας, και αποτυπώνουν με ενάργεια την παθολογία του δημόσιου συστήματος υγείας γενικά και ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς.

Υποστελέχωση, απουσία βασικών ειδικοτήτων (πχ παιδιάτρου), ανεπάρκεια υποδομών και δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών (πχ Βοήθεια στο σπίτι), έλλειψη κουλτούρας κοινοτικής φροντίδας, τερατώδης γραφειοκρατία και μηδενικά κίνητρα για να μετακινηθούν στα νησιά γιατροί και νοσηλευτές καθιστούν απαράδεκτη την κατάσταση, ειδικά το καλοκαίρι, και για τους ασθενείς και για το υγειονομικό προσωπικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στηρίζεται στον ηρωισμό και στην αντοχή του υγειονομικού προσωπικού και ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο ως τίτλος και στα χαρτιά.

Εξίσου πικρή είναι η διαπίστωση ότι όχι απλώς δεν υπάρχει σχέδιο για την περίφημη αναστροφή του brain drain αλλά, επιπλέον, όποιος επιστρέψει από ρομαντισμό μπορεί να τιμωρηθεί σκληρά.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 24 Απριλίου 2023 06:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κορωνοϊός Άνοιξη 2023 Ο βήχας κατά την φετινή Άνοιξη »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.