ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Εμβόλιο χωρίς σύριγγα; - Ο Μπιλ Γκέιτς ίσως βρήκε τη λύση

Το επίθεμα μικροβελόνων δοκιμάστηκε στην Αφρική, όπου η διανομή συμβατικών εμβολίων δεν είναι πάντα εύκολη.

Το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Bill & Melinda Gates επένδυσε 23,6 εκατομμύρια δολάρια την αμερικανική εταιρεία βιοφαρμακευτικής Micron Biomedical για την μαζική παραγωγή τεχνολογίας εμβολιασμού χωρίς σύριγγα.

 Η τεχνολογία βασίζεται στην χορήγηση του εμβολίου με διαλυτές μικροβελόνες που προσκολλώνται στο δέρμα μέσω μικροσυσκευής που μοιάζει με μεπίθεμα.

Η μεταφορά και χορήγηση των επιθεμάτων αυτών είναι ευκολότερη σε σχέση με τα παραδοσιακά ενέσιμα εμβόλια, κυρίως στις φτωχές χώρες, όπου η πρόσβαση στο σύνολο των παιδιών που χρειάζονται εμβολιασμό είναι προβληματική. Όμως η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα συναντά μέχρι σήμερα εμπόδια.

To επίθεμα απλά τοποθετείται στο δέρμα χωρίς να προκαλε΄ιπόνο (Micron Biomedical)

Δοκιμή στην Γκάμπια έδειξε φέτος ότι η συσκευή της Micron Biomedical για τη χορήγηση του εμβολίου ιλαράς-ερυθράς σε ενηλίκους, μωρά και νήπια είναι τόσο ασφαλής και αποτελεσματική όσο και η ένεση και προσέφερε αντίστοιχη ανοσιακή απόκριση.

Η τεχνολογία «μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα εμπόδια στην εξάλειψη της ιλαράς-ερυθράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέιμς Γκούντσαν, στέλεχος του τμήματος Ανοσολογίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο συνεργάζεται  με την  Micron Biomedical.

Η τεχνολογία δεν απαιτεί «ψυχρή αλυσίδα» για την μεταφορά, ούτε εκπαίδευση προσωπικού για την χορήγηση του εμβολίου και μπορεί επίσης να βοηθήσει στις περιπτώσεις φοβίας για τις σύριγγες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates θα υποστηρίξει την κατασκευή μονάδας που θα παράγει 10 εκατομμύρια μικροσυσκευές ετησίως για μεγαλύτερης κλίμακας δοκιμές και χρήση, έπειτα από την έγκρισή της από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 14:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.