ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

Apple - θα διαθέτει τα εργαλεία για να επιδιορθώνετε το iphone μόνοι σας

Με το νέο πρόγραμμα «αυτοεξυπηρέτησης», οι πελάτες της Apple θα μπορούν να αγοράζουν εξαρτήματα απευθείας και να εκτελούν μόνοι τους ορισμένες κατηγορίες επισκευών
 
Η Apple ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει προς πώληση, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εξαρτήματα και εργαλεία στο ευρύ κοινό ώστε οι καταναλωτές να μπορούν μόνοι να επιδιορθώνουν μέρος των βλαβών σε ορισμένα μοντέλα iPhone και Mac.

Το πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης σε επίπεδο επισκευών έρχεται μετά από πίεση χρόνων από καταναλωτικές οργανώσεις, με την Apple να υπαναχωρεί προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσβαση τόσο στα εγχειρίδια επισκευών όσο και σε αυθεντικά εξαρτήματα.

Το 2019 είχε ξεκινήσει από την αμερικανική εταιρεία ένα πρόγραμμα όπου ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών μπορούσαν να αγοράσουν εξαρτήματα, εργαλεία και εγχειρίδια.

Σύμφωνα με την Apple υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν περί τα 2.800 καταστήματα επισκευών αυτής της κατηγορίας σε συνδυασμό με τα 5.000 επίσημα αναγνωρισμένα κέντρα επισκευών.

Νέο πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης

Με το νέο πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης, οι πελάτες της Apple θα μπορούν να αγοράζουν εξαρτήματα απευθείας και να εκτελούν μόνοι τους ορισμένες κατηγορίες επισκευών, με τη βοήθεια βέβαια των κατάλληλων εγχειριδίων.

Το εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με το Reuters, θα παρέχει περίπου 200 εξαρτήματα και εργαλεία που θα επιτρέπουν την επισκευή των πιο συχνών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας καταναλωτής σχετικά με την οθόνη, την μπαταρία και την κάμερα στις συσκευές iPhone 12 και 13.

Σταδιακά το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους υπολογιστές Mac που χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή M1 και σε βάθος χρόνου θα υπάρξει επέκταση και σε λιγότερο κοινές επισκευές.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές θα χρεώνονται για τα εξαρτήματα και τα εργαλεία με τις ίδιες τιμές που χρεώνονται και τα ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής των χρησιμοποιημένων εξαρτημάτων στην Apple, μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, και να λαμβάνουν έκπτωση.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες αργότερα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 15:38

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.