ενημέρωση 2:56, 9 December, 2022

Πολική αρκούδα που τραυματίστηκε στη Σιβηρία μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στη Μόσχα για επιχείρηση διάσωσης

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της περιβαλλοντικής επιτήρησης ανέφερε ότι η τραυματισμένη πολική αρκούδα εντοπίστηκε στο νησί Dikson στην περιοχή Krasnoyarsk

ΜΟΣΧΑ, 6 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Μια πολική αρκούδα που βρέθηκε με τραύματα στη Σιβηρία μεταφέρθηκε στη Μόσχα και νιώθει φυσιολογικά, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής της ρωσικής περιβαλλοντικής υπηρεσίας, Σβετλάνα Ραδιονόμοβα.

"Η [θηλυκό] πολική αρκούδα είναι ζωντανή! Αισθάνεται καλά μετά την πτήση. Σύντομα, θα μεταφερθεί σε κτηνίατρο. Ελπίζουμε το ζώο να αναρρώσει", έγραψε η Radionova στο κανάλι της στο Telegram.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της περιβαλλοντικής παρακολούθησης ανέφερε ότι η τραυματισμένη πολική αρκούδα εντοπίστηκε στο νησί Dikson στην περιοχή Krasnoyarsk και επρόκειτο να σταλεί στη Μόσχα για μια προσπάθεια διάσωσης. Μάχη για τη ζωή του δίνουν οι κτηνίατροι από τον ζωολογικό κήπο της Μόσχας.

Το αρπακτικό, το οποίο φέρεται να έδειξε σημάδια επιθετικότητας, κοιμήθηκε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το χωριό σε ένα αεροδρόμιο στο Norilsk. Σύμφωνα με το φύλακα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που πολικές αρκούδες πλησιάζουν ανθρώπους στο Dikson τους τελευταίους δύο μήνες.

Στα τέλη Ιουλίου, μια πολική αρκούδα που κόλλησε ένα μεταλλικό κουτί στο στόμα της διασώθηκε από σχεδόν θάνατο από κτηνίατρους της Μόσχας. Το κουτί αφαιρέθηκε με επιτυχία και το ζώο απελευθερώθηκε στη φύση.

Οι πολικές αρκούδες περιλαμβάνονται στο Διεθνές Κόκκινο Βιβλίο και στο Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν σήμερα 22.000 έως 31.000 πολικές αρκούδες στον κόσμο. Οι πολικές αρκούδες, τα μεγαλύτερα αρπακτικά της ξηράς, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε παρασυρόμενους πάγους της Αρκτικής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 15:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.