ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Η πολική αρκούδα υπέστη τραύματα από πυροβολισμό, αλλά έμελλε να αναρρώσει, λέει ο φύλακας

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής περιβάλλοντος ανέφερε ότι μια τραυματισμένη πολική αρκούδα βρέθηκε στο νησί Dikson στην περιοχή Krasnoyarsk

ΜΟΣΧΑ, 6 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Οι κτηνίατροι που περιθάλπουν μια πολική αρκούδα που διασώθηκε στη Σιβηρία βρήκαν πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς, αλλά το αρπακτικό αναμένεται να αναρρώσει σύντομα, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής παρακολούθησης, Σβετλάνα Ραδιονόβα.

"Ένας κτηνίατρος πραγματοποίησε έλεγχο της αρκούδας που τραυματίστηκε στο νησί Dikson. Βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς - ουλές από σφαίρες διαφόρων διαμέτρων εντοπίστηκαν στο σώμα του ζώου. Σύμφωνα με τον γιατρό, το ζώο πυροβολήθηκε με χειροποίητο buckshot όπλο», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Σύμφωνα με προκαταρκτική αξιολόγηση, η αρκούδα δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια της λόγω πρηξίματος του νωτιαίου μυελού. "Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόταση, μπορούμε να κάνουμε μια ευνοϊκή πρόβλεψη. Τώρα στην αρκούδα χορηγούνται αντιβιοτικά και παυσίπονα. Ένα πιο ακριβές συμπέρασμα θα δοθεί αργότερα μόλις γίνει λεπτομερής ανάλυση των φωτογραφιών με ακτίνες Χ", είπε. .

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής περιβάλλοντος ανέφερε ότι μια τραυματισμένη θηλυκή πολική αρκούδα βρέθηκε στο νησί Dikson στην περιοχή Krasnoyarsk. Το ζώο έχει μεταφερθεί με αεροπλάνο στη Μόσχα για νοσηλεία.

Σύμφωνα με το φύλακα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που πολικές αρκούδες πλησιάζουν ανθρώπους στο Dikson τους τελευταίους δύο μήνες.

Στα τέλη Ιουλίου, μια πολική αρκούδα που κόλλησε ένα μεταλλικό κουτί στο στόμα της διασώθηκε από σχεδόν θάνατο από κτηνίατρους της Μόσχας. Το κουτί αφαιρέθηκε με επιτυχία και το ζώο απελευθερώθηκε στη φύση.

Οι πολικές αρκούδες περιλαμβάνονται στο Διεθνές Κόκκινο Βιβλίο και στο Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν σήμερα 22.000 έως 31.000 πολικές αρκούδες στον κόσμο. Οι πολικές αρκούδες, τα μεγαλύτερα αρπακτικά της ξηράς, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε παρασυρόμενους πάγους της Αρκτικής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 05:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.