ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Κλιματική αλλαγή - Οι γυμνές πλαγιές του Νταβός δείχνουν στην ελίτ τι πρέπει να γνωρίζει

To τοπίο της ελβετικής πόλης έχει να πει περισσότερα από ό,τι οι συζητήσεις.

Έπειτα από μια διετία ψηφιακών συνεδριάσεων λόγω πανδημίας και μια εντελώς άκαιρη, εξ αναβολής λόγω Covid αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία εαρινή μάζωξη πέρυσι το Μάιο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός επιστρέφει στην κανονικότητά του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την χρονική περίοδο της διεξαγωγής του και την τοποθεσία. Κατά τα λοιπά το χιονισμένο σκηνικό που το συνοδεύει από το 1971, και που το εμπνεύστηκε ο αειθαλής ιδρυτής του, γερμανο-ελβετός μηχανικός και οικονομολόγος Κλάους Σβαμπ, θα διαφέρει σημαντικά και είναι αυτό που δίνει το ηχηρό μήνυμα στην πολιτική και οικονομική ελίτ του πλανήτη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του 2023 θα διεξαχθεί στο Νταβός από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου και αυτές τις ημέρες το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι τόσο τι μπορεί να συζητηθεί, αλλά αν θα υπάρχει αρκετό χιόνι για σκι.

Το μήνυμα του χιονιού

Αν και είναι σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 1.560 μέτρων, το σπάνιο κύμα καύσωνα του φετινού χειμώνα έχει φέρει θερμοκρασίες πολύ πάνω από το μηδέν στις αρχές Ιανουαρίου, με τις βουνοπλαγιές της καλυμμένες με νεκρό, καφέ γρασίδι.

Μικρές χιονοπτώσεις διασώζουν το τοπίο καλύπτωντας το τσιμεντένιο συνεδριακό πασπαλίζοντας το συνεδριακό κέντρο με λίγο λευκό χιόνι και ενδέχεται μέχρι να αρχίσει η σύνοδος να πέσουν κι άλλες νιφάδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.