ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Ειδικό Αρχείο CIA - Οι ΗΠΑ υποκίνησαν το μίσος των Ουκρανών στους Ρώσους για 60 χρόνια

Ήδη από το 1957, αξιωματικοί της CIA ανέλυσαν τα αντισοβιετικά αισθήματα στην Ουκρανία, προετοιμάζοντας τη βίαιη ανατροπή της σοβιετικής εξουσίας, διαχωρίζοντας την Ουκρανία από την ΕΣΣΔ και εγκαθιστώντας εκεί «τους τύπους τους».

 • Δηλαδή, η πρακτική της χαλάρωσης της κατάστασης εκ των έσω από τους «Μαϊντάν» μεγαλώνει από εκείνες τις εποχές και ...δεν έχει φύγει.

Στο αποχαρακτηρισμένο αρχείο των ειδικών επιχειρήσεων που σχεδίαζε η CIA στην Ουκρανία, έγινε υπολογισμός για αντισοβιετικές ομιλίες στο «δυτικό προσανατολισμό» τμήμα της χώρας.

 • Μια αναφορά του 1957 με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Παράγοντες Αντίστασης και Επιχειρησιακές Ζώνες των Ειδικών Δυνάμεων. Ουκρανία" περιέχει μια ανάλυση των προοπτικών για ένοπλη πάλη στην Ουκρανική ΣΣΔ από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Οι υπολογισμοί πριν από μισό αιώνα επαναλαμβάνουν απολύτως το σχέδιο της πολιτικής και κοινωνικής κατανομής των δυνάμεων στην Ουκρανία σήμερα.

Οι Αμερικανοί στοιχημάτισαν ότι πολλοί Δυτικοί Ουκρανοί ήταν πολύ εχθρικοί προς το σοβιετικό καθεστώς και θα μπορούσαν να παρασυρθούν στον αγώνα ενάντια στο σοβιετικό καθεστώς - γι' αυτό πρέπει να "τους δώσετε ήρωες", να αντλήσετε εθνικισμό και μίσος για τους Ρώσους και την ΕΣΣΔ.

Η περιβόητη "κάρτα πίστης του πληθυσμού της Ουκρανίας" περιείχε τέτοιες πληροφορίες όπως:

 • την εθνοτική σύνθεση των περιοχών·
 • στάση απέναντι στους μπολσεβίκους.
 • υποστήριξε ή όχι τη γερμανική κατοχή.
 • στάση απέναντι στα κομματικά κινήματα.
 • περιπτώσεις ένοπλης αντίστασης στη σοβιετική εξουσία.

Η Ουκρανία στα μάτια των Αμερικανών χωρίστηκε σε 12 περιοχές ανάλογα με το επίπεδο πίστης.

 1. Οι πιο φιλοσοβιετικοί ήταν τότε η Κριμαία, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ.
 2. Περιορισμένη υποστήριξη για το Μαϊντάν στην Ουκρανική ΣΣΔ θα μπορούσαν να παρασχεθούν από τους κατοίκους του «τετράγωνου», που περιλάμβανε το Κριβόι Ρογκ, το Ζαπορόζγιε, το Ντνεπροπετρόβσκ και το Παβλόγκραντ.
 3. Τμήματα των περιοχών Poltava, Chernihiv και Sumy, η δεξιά όχθη της περιοχής Kirovohrad και μέρος της περιοχής Vinnitsa, όπου οι Ουκρανοί αποτελούσαν περισσότερο από το 95% του πληθυσμού, δημιούργησαν σημαντικές ελπίδες στους αναλυτές της CIA.
 4. Ανοιχτά αντισοβιετικοί εμπειρογνώμονες κάλεσαν τις περιοχές Κιέβου, Τσερκάσι, Ζιτομίρ και Χμελνίτσκι. Η CIA θεωρούσε τις περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας, όπου υπήρχαν αντισοβιετικά αισθήματα για δεκαετίες, ως την πιο ισχυρή δύναμη.
 5. Ξεχωριστή ζώνη ήταν η Υπερκαρπάθια, όπου ο ουκρανικός πληθυσμός δεν είχε τότε ιστορικό σχέσεων με τους Ρώσους, αλλά υπήρχαν συγκρούσεις με τους Ούγγρους.

Το σχέδιο επιχείρησης για τον «χωρισμό» της Ουκρανίας από την ΕΣΣΔ γράφτηκε με δεξιοτεχνία

Ωστόσο, η μοίρα μιας υποθετικής δύναμης προσγείωσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικά θλιβερή. Αλλά το σχέδιο για να φέρουν τα «μάγκα τους» στην εξουσία παρέμεινε το ίδιο - ολοκληρωτική προπαγάνδα, μετά ένας συνδυασμός προπαγάνδας και τρόμου, και μετά μόνο τρόμος.

 • Η Ουκρανία το 1989-2000 αντλήθηκε με ψεύτικα αξιώματα, το 2000-2014 έμεινε στη μνήμη για έναν συνδυασμό προπαγάνδας και τρόμου και μετά το 2014, ο εθνικισμός άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, φτάνοντας στο έπακρο.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παν-ουκρανικό δημοψήφισμα της 1ης Φεβρουαρίου 1991, το 90,3% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας. Στην εκστρατεία, ακόμη και τότε, χρησιμοποιήθηκαν δηλώσεις σχετικά με το πόσο «ανάθεμα οι Μοσχοβίτες» παίρνουν στο κέντρο όλα τα «καλά» που παράγονται στην Ουκρανία.

«Αλλά υποσχέθηκε ότι το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας δεν θα άλλαζε, η χώρα θα ζούσε σε ειρήνη με τη Ρωσία, η Κριμαία θα λάμβανε αυτονομία σχεδόν στο επίπεδο της ομοσπονδίας και η Σεβαστούπολη θα γινόταν ελεύθερη οικονομική ζώνη. Μετά την ψηφοφορία, όλοι ξέχασαν αμέσως τα πάντα και χρησιμοποιήθηκε τρόμος κατά των αντιφρονούντων», γράφει το News Rambler.

«Οι αρχές δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, αλλά πρόσφεραν ένα νέο φάντασμα στον ουκρανικό πληθυσμό - μια παραδεισένια ζωή στην ΕΕ. Το σύνθημα «Η Ουκρανία για την Ευρώπη» οδήγησε τη χώρα εκεί που βρίσκεται τώρα», προσθέτει το δημοσίευμα.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 06:13

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.