ενημέρωση 6:43, 23 September, 2023

Παιχνίδια Εξουσίας

Κύριο photo:kifisia art project photo:kifisia art project

Γράφει ο Γιάννης Γ. Κατσίμπας

Διαβάζω πως ο νέος τσάρος της οικονομίας κ. Χαρδούβελης έκανε ο ίδιος μια βόλτα από την λαϊκή της γειτονιάς του –Μαρούσι- να δει με τα μάτια του την πραγματική κατάσταση της χώρας.

Διαπίστωσε ότι όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έκοβαν αποδείξεις. Το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο αλλά έδωσε σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών να ξεκινήσουν αυστηρούς ελέγχους. Προφανώς οι πωλητές των λαϊκών αγορών είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα χρήματα που έχουν «κλέψει» από το δημόσιο στο εξωτερικό και είναι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ. 

Η κατάσταση που βρίσκετε τα τελευταία χρόνια η χώρα οφείλετε στους πωλητές της λαϊκής, προφανώς. Πήρε την απόφαση ο Γ. Γιακουμάτος να ρίξει το βάρος του εκεί και στα πρόστιμα.

Αυτοί έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα οι άτεγκτοι ταγοί της χώρας προσπαθούν να βάλουν φρένο από την κατηφόρα που έχει πάρει. Αυτοί, οι πωλητές της λαϊκής έριξαν στη φυλακή τίμιους παράγοντες της δημόσιας ζωής όπως ο Άκης. Τσοχατζόπουλος, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και τόσοι άλλοι, να μην τους αναφέρω ξεχωριστά, γίνομαι κουραστικός.

Έχει ξεκινήσει συζήτηση για την συγχώνευση των δύο μεγάλων ομίλων-εφημερίδων. Οι οποίες ελέγχουν το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας. Στις συζητήσεις δεν λένε οι ίδιοι κουβέντα για τα ποσά –αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- που πρόκειται να κουρευτούν. Αλλά σύσσωμοι μας πληροφορούν, ότι οι πωλητές της λαϊκής δεν κόβουν αποδείξεις. Μετά μην απορούμε καθόλου για τους δικούς μας ταγούς και την συμπεριφορά τους.

Στην Κηφισιά ο τέως δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης δήλωσε ότι υπήρχαν κερκόπορτες στο δήμο και για αυτό τον λόγο έχασε τις εκλογές. Τρύπωσα, θυμίζει την ταινία με τον Κώστα Βουτσά που έλεγε, τώρα εγώ τρύπωσα. Τώρα εγώ τρύπωσα, έλεγε πριν 5-6 μήνες, γνωστότατος αντιδήμαρχος, με την αλαζονεία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Αυτή ήταν η μεγάλη σχολή Χιωτάκη, αυτά έβλεπαν, αυτά -τα ίδια- έκαναν. Το έχω ξανά αναφέρει στο παρελθόν, «με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις»  

Κάποτε, θα πρέπει να κάνουμε δημόσια συζήτηση για την βλακεία.

Όχι μόνο για την βλακεία των «αντιπάλων» να συζητήσουμε και για την βλακεία των «δικών μας».

Γιατί από τον βλάκα εχθρό μπορεί να γλιτώσεις, από τον βλάκα «φίλο- γνωστό-σύντροφο» αποκλείεται.

Έχει υποτιμηθεί η βλακεία ως παράγοντας του δημόσιου βίου.

Πολλά από αυτά για τα οποία αναζητούμε λογικές εξηγήσεις δεν είναι παρά αποτέλεσμα βλακείας.

Ο Νίκος Εγγονόπουλος το είπε απλά και περιεκτικά: «Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι».

Αν αναρωτιέστε πώς αναγνωρίζουμε τον βλάκα, μάλλον δεν είστε προσεκτικός, γιατί ο βλάκας δεν κρύβει ότι είναι βλάκας. Φωνάζει η βλακεία πάνω του.

Σκέφτομαι και διαβάζω ξανά, αφιερώνω σε όλους το «εγχειρίδιο της βλακείας» του Διονύση Χαριτόπουλου.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 22 Ιουλίου 2014 12:21
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εθελόδουλος Χατζηαβάτης Δοξάστε τον »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.