ενημέρωση 2:33, 23 July, 2024

Μια νέα αυτο-οδήγηση monorail θα αντικαταστήσει 2 ώρες με κάτω απο 10 λεπτά

Φανταστείτε εάν, αντί να σπαταλάμε ώρες στην κυκλοφορία, θα μπορούσε μια μέρα να πετάξει από πάνω του για μια τιμή μόνο ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι μια βόλτα με το μετρό.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από SkyTran , μια αυτο-οδήγηση monorail σχεδιαστεί για να αιωρείται 20 πόδια πάνω από τους δρόμους και να ταξιδέψουν μέχρι έως 155 mph. Το σύστημα θα μετατρέψει μια δίωρη μετατρέψει το αυτοκίνητο σε ένα ταξίδι 10 λεπτών με τα πόδια, Διευθύνων Σύμβουλος SkyTran  Jerry Sanders λέει Tech Insider.

Το πρώτο σύστημα SkyTran θα είναι στο Λάγος της Νιγηρίας από το 2020.  Η εταιρεία, επίσης, μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα κομμάτι σε όλη Yas Island σε Αμπού Ντάμπι, συνεργάζεται με τοπικά έργου Miral. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία ολοκλήρωσης ακόμα, Sanders λέει ότι υπάρχουν ενδεχόμενες σχέδια για να συνδέσει τη διαδρομή προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Yas Island, ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο στο Άμπου Ντάμπι, προσελκύει πάνω από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Με το άνοιγμα ενός θεματικό πάρκο Warner Bros. το 2018, ο αριθμός αυτός αναμένεται να διογκωθεί σε 30 εκατομμύρια.

"Ο καθένας μισεί μετακινήσεις, αλλά δεν υπάρχουν λύσεις,"  Sanders  λέει Tech Insider. "Ο μόνος τρόπος να πάρει γύρω από την κυκλοφορία είναι να πάει κυριολεκτικά πάνω από αυτό."

Ρίξε μια ματιά.

SkyTran άνοιξε ένα σταθμό δοκιμής 900-πόδι στην πανεπιστημιούπολη του Ισραήλ Aerospace Industries κοντά στο Τελ Αβίβ, στα τέλη του 2015. Μέχρι το τέλος του 2016, θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός κομματιού των 25 μιλίων στο Λάγος. Η πίστα στο Abu Dhabi θα τεντώσει 10 μίλια σε όλη Yas Island.

SkyTran άνοιξε ένα σταθμό δοκιμής 900-πόδι στην πανεπιστημιούπολη του Ισραήλ Aerospace Industries κοντά στο Τελ Αβίβ, στα τέλη του 2015. Μέχρι το τέλος του 2016, θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός κομματιού των 25 μιλίων στο Λάγος.  Η πίστα στο Abu Dhabi θα τεντώσει 10 μίλια σε όλη Yas Island.
Ένας χάρτης που δείχνει Yas Island. Google / Leanna Garfield
 

Αναπτύχθηκε από τον Doug Malewicki, μηχανικό στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA, οι λοβοί 300-λιβρών χρησιμοποιούν μαγνήτες για να κρέμονται από λεπτό ράγες.

giphy (21)

NASA και SkyTran σχεδιαστεί τέσσερις διαφορετικούς τύπους λοβό χάλυβα και αλουμίνιο: ένα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, το ένα που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις, μία για τα άτομα με αναπηρία, και μία για μεγαλύτερα φορτία. Εδώ είναι η τελευταία πρωτότυπο:
NASA και SkyTran σχεδιαστεί τέσσερις διαφορετικούς τύπους λοβό χάλυβα και αλουμίνιο: ένα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, το ένα που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις, μία για τα άτομα με αναπηρία, και μία για μεγαλύτερα φορτία.  Εδώ είναι η τελευταία πρωτότυπο:
SkyTran
Στην παραδοσιακή maglevs, ένα συνεχές ηλεκτρικό φορτίο περνά μέσα από σπείρες στην πίστα, που προωθεί το τρένο προς τα εμπρός.

giphy (23)

Ένα τρένο maglev υψηλής ταχύτητας στην Ιαπωνία. 

Οι 

σιδηροδρομικές γραμμές αλουμινίου Skytrans «μετεωρίζεται με τη βοήθεια της βαρύτητας, ένα μαγνήτη, και μια σύντομη έκρηξη της ηλεκτρικής ενέργειας.Μόλις το pod φθάνει το 10 mph, συνεχίζει να γλιστρούν και να επιταχύνει χωρίς καμία πρόσθετη ισχύ. Skytran χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας ως δύο πιστολάκι για τα μαλλιά, λέει ο Sanders.

σιδηροδρομικές αλουμινίου Skytrans «μετεωρίζεται με τη βοήθεια της βαρύτητας, ένα μαγνήτη, και μια σύντομη έκρηξη της ηλεκτρικής ενέργειας.  Μόλις το pod φθάνει το 10 mph, συνεχίζει να γλιστρούν και να επιταχύνει χωρίς καμία πρόσθετη ισχύ.  Skytran χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας ως δύο πιστολάκι για τα μαλλιά, λέει ο Sanders.
Maglev SkyTran του. SkyTran
Το σύστημα είναι ικανό να ταξιδεύει 155 μίλι/ώρα, αλλά οι λοβοί στο Λάγος και Yas Island θα ταξιδέψει πιθανότατα 45 έως 65 χλμ την ώρα στα ξεκινήσει, λέει ο Sanders.
Το σύστημα είναι ικανό να ταξιδεύει 155 μίλι/ώρα, αλλά οι λοβοί στο Λάγος και Yas Island θα ταξιδέψει πιθανότατα 45 έως 65 χλμ την ώρα στα ξεκινήσει, λέει ο Sanders.
Μια καλλιτεχνική απόδοση των SkyTran. SkyTran
Η εταιρεία αναφέρει ότι θα κοστίσει μόνο περίπου $ 13 εκατομμύρια ανά μίλι για να το κατασκευάσει, ενώ ένα σύστημα μετρό μπορεί να κοστίσει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια $ για την ίδια απόσταση.
Η εταιρεία αναφέρει ότι θα κοστίσει μόνο περίπου $ 13 εκατομμύρια ανά μίλι για να χτίσει, ενώ ένα σύστημα μετρό μπορεί να κοστίσει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια $ για την ίδια απόσταση.
Μια καλλιτεχνική απόδοση των SkyTran. SkyTran
Τα κομμάτια θα μπορούσε να τρέξουν μέσα από τα κτίρια, λέει ο Sanders. Οι μικροί σταθμοί θα μπορούσαν ακόμη και να κατασκευαστεί στο λόμπι διαμέρισμα.
Τα κομμάτια θα μπορούσε να τρέξει μέσα από τα κτίρια, λέει ο Sanders.  Οι μικροί σταθμοί θα μπορούσαν ακόμη και να κατασκευαστεί στο λόμπι διαμέρισμα.
Μια καλλιτεχνική απόδοση των SkyTran. SkyTran
 

Όπως φυσιολογικό μέσα μαζικής μεταφοράς, SkyTran θα μπορούσε να έχει σταθμούς γύρω από τις πόλεις. Sanders εκτιμά ότι μια βόλτα pod θα κόστιζε μόνο ελαφρώς πάνω από τα υπάρχοντα τρένα.

Όπως φυσιολογικό μέσα μαζικής μεταφοράς, SkyTran θα μπορούσε να έχει σταθμούς γύρω από τις πόλεις.  Sanders εκτιμά ότι μια βόλτα pod θα κόστιζε μόνο ελαφρώς πάνω από τα υπάρχοντα τρένα.
Μια καλλιτεχνική απόδοση των SkyTran. Η εικόνα προσφέρθηκε από: www.skytran.us
 

Χρησιμοποιώντας μηχανικής μάθησης, το σύστημα SkyTran θα προβλέψει πόσοι άνθρωποι θα πρέπει λοβό και σε ποια φορές. Μετακινουμένων σε ορισμένους σταθμούς μπορεί να περιμένει σε λόμπι που μοιάζει με αυτό:

giphy (22)

Για να ζητήσετε μια pod, αναβάτες εισάγετε pick-up θέση και τον προορισμό τους στην εφαρμογή SkyTran (υποθέτοντας ότι έχετε ένα smartphone).  Σε αντίθεση με ένα τυπικό ελαφρύ τρένο ή το μετρό σύστημα, SkyTran, επίσης, δεν θα έχουν ένα χρονοδιάγραμμα - Οι επιβάτες θα πάρει μόνο το πρώτο pod που εμφανίζεται.
Μια καλλιτεχνική απόδοση των SkyTran. Η εικόνα προσφέρθηκε από: www.skytran.us
Το σύστημα SkyTran του τότε θα στείλει τους επιβάτες αυτόματα στους προορισμούς τους. Αν το pod πρέπει να σταματήσει σε ένα σταθμό, θα μετακινηθούν σε άλλο σιδηροδρομικών, έτσι ώστε το ένα πίσω από αυτό μπορεί να περάσει. Οι λοβοί θεωρητικά δεν πρέπει να σταματήσει για την κυκλοφορία.
σύστημα SkyTran του τότε θα στείλει τους επιβάτες αυτόματα στους προορισμούς τους.  Αν το pod πρέπει να σταματήσει σε ένα σταθμό, θα μετακινηθούν σε άλλο σιδηροδρομικών, έτσι ώστε το ένα πίσω από αυτό μπορεί να περάσει.  Οι λοβοί θεωρητικά δεν πρέπει να σταματήσει για την κυκλοφορία.
SkyTran

giphy (24)

Ο απώτερος στόχος είναι να κάνουν την οδήγηση στην ιστορία πόλεις, λέει ο Sanders. «Οι χώρες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να έχουν οι άνθρωποι περνούν ώρες την ημέρα κολλήσει στην κίνηση." Σε συμφόρηση οι πόλεις, μπορεί απλά να είναι η εναλλακτική λύση διέλευσης που χρειαζόμαστε.

giphy (20)

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 11:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.