ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Η Κίνα «κρυφακούει» για εξωγήινη ζωή με το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο

Η Κίνα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, το οποίο απαιτείται η επανεγκατάσταση των περισσότερων από 9.000 ανθρώπων. Θα χρησιμοποιηθεί για να κυνηγήσουν για σημάδια εξωγήινης ζωής στο βαθύ διάστημα.

Η ενιαία-ανοίγματος Σφαιρικά Radio Telescope (FAST), όπως είναι γνωστό, είναι ένα τεράστιο πιάτο που αποτελείται από 4.450 πάνελ ανακλαστήρα με διάμετρο μισού χιλιομέτρου και μια περιοχή στο μέγεθος περίπου 30 γήπεδα ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το Xinhua  πρακτορείο ειδήσεων .

Ολοκληρώθηκε στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας την Κυριακή, όταν η τελευταία ανακλαστήρα είχε τοποθετηθεί σε ένα φυσικό καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της Pingtang County. 

Το τηλεσκόπιο είναι επιφορτισμένο με την εξέταση για νοήμονα ζωή στο βαθύ διάστημα. Μόλις οργανωθεί και να λειτουργήσει, FAST θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ραδιοσήματα από τόσο μακριά όσο ένα χιλιάδες έτη φωτός.

Οι εργασίες για το τεράστιο έργο ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011 και κόστισε 700 εκατομμύρια γουάν ($ 105,385,980) για να ολοκληρωθεί. Το έργο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2016.

Η διάμετρος του ραδιοτηλεσκόπιο των 500 μέτρων (1600 ποδών) είναι το μεγαλύτερο ενιαίο τηλεσκόπιο στον κόσμοι. Το προηγούμενο ρεκόρ, Arecibo Παρατηρητηρίου του Πουέρτο Ρίκο, έχει διάμετρο 300 μέτρων.

Το τηλεσκόπιο χτίστηκε σε μια καρστικού κατάθλιψη, η οποία θα την προστατεύουν από ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές.

Ενώ η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας μπορεί να έχει βρει το τέλειο σημείο για τον αλλοδαπό συσκευή υποκλοπές, χιλιάδες άνθρωποι που ήδη ζούσαν εκεί έπρεπε να έστειλε συσκευασίας για να κάνει τον τρόπο για το οικοδόμημα.

Είχε αναφερθεί  νωρίτερα φέτος ότι οι κάτοικοι της περιοχής έπρεπε να επανεγκατασταθούν για να «δημιουργήσει ένα ηχητικό ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον κύμα» για τον αλλοδαπό Snooper.

Εκείνοι εκτοπισμένοι δόθηκαν 12.000 γιουάν ($ 1,800) στην αποζημίωση και μετακόμισε στο νεόκτιστο κατάλυμα.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 10 Ιουλίου 2016 11:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.