ενημέρωση 4:12, 9 December, 2022

Eργολάβος Άμυνας παραδίδει νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM2 στα ρωσικά στρατεύματα

Το εργοστάσιο αεροπορίας Irkutsk της United Aircraft Corporation έχει επίσης κατασκευάσει και παραδώσει νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη μάχης Yak-130 στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

ΜΟΣΧΑ, 21 Νοεμβρίου /TASS/. Η United Aircraft Corporation κατασκεύασε και παρέδωσε μια παρτίδα νέων μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM2 και εκπαιδευτών μάχης Yak-130 στο υπουργείο Άμυνας, ανέφερε η ρωσική κυβέρνηση σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Το εργοστάσιο αεροπορίας του Ιρκούτσκ της United Aircraft Corporation (UAC, μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec) κατασκεύασε και παρέδωσε νέα μαχητικά Su-30SM2 και εκπαιδευτικά αεροσκάφη μάχης Yak-130 στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας», αναφέρει η δήλωση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο σημείωσε ότι το Su-30SM2 είναι μια αναβάθμιση των αεροπλάνων που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και το ρωσικό ναυτικό.

"Τα νέα αεροσκάφη έχουν λάβει εξελιγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό επί του σκάφους. Η αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε με ανάθεση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ενίσχυσε τις μαχητικές ικανότητες του αεροσκάφους. Ειδικότερα, η εμβέλεια ανίχνευσης και αναγνώρισης εναέριων στόχων έχει αυξηθεί", εξήγησε η κυβέρνηση , προσθέτοντας ότι τα νέα μαχητικά ήταν ικανά να εκτελούν πλήγματα εναντίον εναέριων, επίγειων και ναυτικών στόχων με νέα έξυπνα όπλα από απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το διθέσιο εκπαιδευτικό μάχης Yak-130 χρησιμοποιείται για τη βασική και προηγμένη εκπαίδευση των πιλότων για να μάθουν να χειρίζονται σύγχρονα και υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητών γενιάς 4++ και πέμπτης γενιάς.
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 05:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.