ενημέρωση 6:07, 8 December, 2023

Η ρωσική αεράμυνα βλέπει δυτικά αεροσκάφη stealth, λέει ο Almaz-Antey

Γενικός σχεδιαστής του Almaz-Antey Sozinov: Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας βλέπουν όλα τα δυτικά αεροσκάφη stealth

PATRIOT PARK (περιοχή Μόσχας), 24 Αυγούστου - RIA Novosti. Τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα βλέπουν όλα τα δυτικά αεροσκάφη stealth, συμπεριλαμβανομένων των F-22 και F-35 , δήλωσε ο Pavel Sozinov , γενικός σχεδιαστής του Almaz-Antey Concern , σε συνέντευξή του στο RIA Novosti .
 
"Σήμερα, δεν υπάρχουν καθόλου αόρατοι στόχοι για εμάς. Η επανδρωμένη αεροπορία σε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις της, είτε πρόκειται για αεροσκάφη "stealth" είτε για συμβατικά, όπως F-15 , F-16 , - όλοι τους παρατηρούνται τέλεια από μας Τα ραντάρ, τα αντιαεροπορικά μας συστήματα παρέχουν σίγουρη προστασία εναντίον τους. Παρά τη μικρή μείωση των ζωνών ανίχνευσης των F-22 και F-35, η αποτελεσματική λειτουργία των ραντάρ των σύγχρονων συγκροτημάτων μας είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε ο Sozinov.
 
Πρόσθεσε ότι οι τεχνολογίες «stealth» είναι ικανές να μειώσουν τις ζώνες ανίχνευσης αυτών των αεροσκαφών και, κατά συνέπεια, τις ζώνες καταστροφής τους υπό συνθήκες παρεμβολής.
 
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο γενικός σχεδιαστής, η μείωση στις ζώνες πιθανών ζημιών αντισταθμίζεται από την αύξηση του ενεργειακού δυναμικού και της θορύβου των ρωσικών σύγχρονων συγκροτημάτων. «Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της καταπολέμησης των στόχων stealth διασφαλίζεται επίσης από την κατασκευή πολλαπλών θέσεων των συστημάτων μας», διευκρίνισε ο Sozinov.
 
Οι τεχνολογίες "Stealth" περιλαμβάνουν μια σειρά μέτρων για τη μείωση της ορατότητας των ραντάρ των αεροσκαφών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ειδικές μορφές της ατράκτου, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες να ανακλαστεί το ραδιοκύμα μακριά από τον δέκτη του ραντάρ. Επίσης στα αεροσκάφη «stealth» χρησιμοποιούνται ευρέως επιστρώσεις ραδιοαπορροφήσεως. Ένα άλλο μέτρο είναι να μειωθεί ο αριθμός των τεχνικών υποδοχών στο σώμα του αεροσκάφους και να μετακινηθούν τα όπλα μέσα στην άτρακτο προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η ανάκλαση και η διασπορά των ραδιοκυμάτων προς τον δέκτη ακτινοβολίας ραντάρ του εχθρού.
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 12:03

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.