ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Το νέο όπλο της Ρωσίας - Το νεότερο υποβρύχιο "Magadan" εκτόξευσε το "Caliber" στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Υπουργείο Άμυνας: Το υποβρύχιο «Magadan» του στόλου του Ειρηνικού εκτόξευσε πυραύλους «Caliber» από κάτω από το νερό

ΜΟΣΧΑ, 25 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Το νεότερο ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο του Στόλου του Ειρηνικού, το Magadan, εκτόξευσε πυραύλους Caliber από βυθισμένη θέση στη θάλασσα και σε παράκτιους στόχους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 
Τα χτυπήματα έγιναν σε στόχους από τα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας . Πριν από την εκτέλεση ασκήσεων μάχης, το υποβρύχιο εισήλθε κρυφά στον καθορισμένο χώρο.
 
"Ο πρώτος πύραυλος χτύπησε με επιτυχία έναν θαλάσσιο στόχο - μια ασπίδα στόχου που μιμείται ένα πλοίο επιφανείας ενός εικονικού εχθρού. Ο δεύτερος πύραυλος χτύπησε έναν παράκτιο στόχο στο τακτικό πεδίο Surkum στην περιοχή Khabarovsk κατά τον εκτιμώμενο χρόνο . Το εύρος βολής ήταν περισσότερο από χίλια χιλιόμετρα», διευκρίνισε το στρατιωτικό τμήμα.
 
Η εκτόξευση πυραύλων έγινε από πλοία και σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού, αεροσκάφη και drones της ναυτικής αεροπορίας.
 
Το Magadan είναι το τρίτο από μια σειρά έξι ηλεκτρικών υποβρυχίων Project 636.3 που κατασκευάστηκαν για τον Στόλο του Ειρηνικού. Έγινε δεκτή στη δύναμη μάχης τον Οκτώβριο του 2021 στην Αγία Πετρούπολη . Το υποβρύχιο έφτασε στον Στόλο του Ειρηνικού μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής τον Οκτώβριο του 2022.
 
Τον Νοέμβριο, το τέταρτο τέτοιο υποβρύχιο, το Ufa, πρόκειται να εισέλθει στον στόλο και την άνοιξη του 2023, το πέμπτο, το Mozhaysk, θα εκτοξευθεί στο νερό. Το έκτο υποβρύχιο «Yakutsk» βρίσκεται υπό κατασκευή. Νωρίτερα, ο στόλος του Ειρηνικού περιελάμβανε τα δύο πρώτα υποβρύχια της σειράς - το Petropavlovsk-Kamchatsky και το Volkhov.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 07:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.