ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Ρωσικά drones εντοπίζουν ξένους μισθοφόρους σε κινητά τηλέφωνα

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ρωσικά drones εντοπίζουν ξένους μισθοφόρους μέσω κινητών τηλεφώνων

ΜΟΣΧΑ, 24 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Ρώσοι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών χρησιμοποιούν αεροηλεκτρονικά drones για να εντοπίσουν ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας ξένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
 
Στο προσωπικό του τμήματος - αποσυσκευασία και συναρμολόγηση drone και καταπέλτη, προετοιμασία της συσκευής για εκτόξευση, απογείωση, εκτέλεση αποστολής μάχης, έλεγχος του drone από χειριστές στο επίγειο κέντρο ελέγχου, αποστολή μηνυμάτων σε ανιχνευμένα τηλέφωνα του εχθρού, όπως καθώς και επιστροφή της συσκευής με προσγείωση αλεξίπτωτου.
 
Βρέθηκε ένα αντικείμενο στη ζώνη NVO. Ανήκει στη χώρα της Τσεχικής Δημοκρατίας . Στάλθηκαν συντεταγμένες στο κέντρο, εργάστηκαν πάνω σε αυτό. Οι πληροφορίες επιβεβαίωσαν ότι ήταν ένα σύμπλεγμα μισθοφόρων, οι στόχοι καταστράφηκαν", είπε ο διοικητής της ομάδας drone με το διακριτικό κλήσης «Παλιό».
 
Διευκρίνισε ότι ο ενσωματωμένος εξοπλισμός Orlan-10 επιτρέπει την ανίχνευση συνδρομητών επικοινωνίας GSM και LTE.
 
«Αναζητούμε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, προσδιορίζοντας την τοποθεσία τους, στέλνοντάς τους επίσης SMS και προσδιορίζοντας ότι ανήκουν σε μια συγκεκριμένη χώρα. Βρίσκουμε κυρίως συστάδες, δηλαδή σε χωράφια, σε δάση, σε δρόμους κάπου και μετά μεταφέρουμε τις συντεταγμένες σε Ήδη αποφασίζουν αν θα δουλέψουν πάνω τους ή όχι και θα φέρουν πρόσθετες αναγνωρίσεις με αεροσκάφη με κάμερα», εξήγησε ο Στάρι.
 
Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.
 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 06:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.