ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Η Ουκρανία επίσης δεν μπορεί να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους Iskander-M, S-300, όχι μόνο του Kinzhal

Αναφέρεται ότι η Ουκρανία επίσης δεν είναι σε θέση να καταρρίψει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Oniks

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαρτίου /TASS/. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να καταρρίψουν ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους όπως Iskander-M, πυραύλους αεράμυνας S-300 και πυραύλους Smerch, εκτός από τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και Kh-22, δήλωσε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yury Ignat. προβλήθηκε την Πέμπτη.

«Δεν καταρρίπτουμε βαλλιστικούς πυραύλους, για παράδειγμα Iskander-M», είπε στη συνέντευξή του στο κανάλι 24 της Ουκρανίας. «Επίσης, δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναχαιτίσουμε πυραύλους που εκτοξεύονται από πολλαπλά συστήματα πυραύλων εκτόξευσης όπως το Smerch».

«Όλοι αυτοί οι πύραυλοι πετούν γρήγορα, κατά μήκος μιας βαλλιστικής τροχιάς και ουσιαστικά πέφτουν πάνω σε έναν στόχο με τεράστια ταχύτητα», συνέχισε. «Χρειάζονται εξειδικευμένα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας για να καταρρίψουν κάτι που ήδη πέφτει».

«Θεωρούμε επίσης τους κατευθυνόμενους πυραύλους αεράμυνας S-300 ως βαλλιστικούς», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Η Ουκρανία επίσης δεν είναι σε θέση να καταρρίψει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Oniks.

«Δεν υπάρχει επίσης καμία δυνατότητα να καταρρίψουμε εξειδικευμένους αερομεταφερόμενους πυραύλους αντι-ραντάρ Kh-31P και παρόμοιους πυραύλους αέρος-εδάφους με μικρότερο βεληνεκές», συνέχισε ο Ignat.

Είπε ότι το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο εκείνους τους πυραύλους για τους οποίους έχει προδιαγραφές ο εξοπλισμός του.

«Τα κύρια συστήματα που έχουμε σε υπηρεσία είναι τα Buk-M1 και S-300», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει «κρίσιμη ανάγκη» για πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Ο Ignat είπε ότι η Ουκρανία δεν μπόρεσε να καταρρίψει ούτε έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Kh-22 καθώς η ταχύτητά του είναι τόσο υψηλή που ένα S-300 δεν μπορεί να πετάξει αρκετά γρήγορα για αναχαίτιση.

«Για να καταρριφθεί το Kh-22 Ουκρανία χρειάζεται ένα σύστημα πυραύλων που να μπορεί να λειτουργεί αυτόματα, που σημαίνει ότι θα παίρνει αποφάσεις μόνη της, χωρίς να εμπλέκονται άνθρωποι, χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο ραντάρ και έναν προηγμένο πύραυλο», είπε.

Αλλά ούτε αυτό θα ήταν αρκετό.

Νωρίτερα, ο Ignat δήλωσε ότι το ουκρανικό εθνικό σύστημα αεράμυνας δεν είναι ικανό να καταρρίψει ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και Kh-22. Σύμφωνα με την Washington Post, η χρήση των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal από τη Ρωσία στην Ουκρανία έδειξε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν διαθέτουν παρόμοια όπλα που είναι τόσο δύσκολο να αναχαιτιστούν, ακόμη και με προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Σύμφωνα με ορισμένους Ρώσους και Δυτικούς εμπειρογνώμονες, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ακόμη και τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας μπορούν να καταρρίψουν έναν πύραυλο που εκτοξεύεται από το πιο πρόσφατο ρωσικό σύστημα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 08:01

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.