ενημέρωση 2:46, 23 March, 2023

Ο ειδικός μίλησε για την ικανότητα της ρωσικής αεράμυνας να καταρρίπτει βλήματα Excalibur

Εμπειρογνώμονας Μουρακόφσκι: Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έχουν δείξει την ικανότητα να καταρρίπτουν βλήματα Excalibur

ΜΟΣΧΑ, 18 Μαρτίου - RIA Novosti. Τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα (SAM) που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν επιδείξει την ικανότητα κατάρριψης κατευθυνόμενων βλημάτων πυροβολικού M982 Excalibur που προμηθεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Κίεβο, στρατιωτικός ειδικός, αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal of the Fatherland Ο Βίκτορ Μουρακόφσκι δήλωσε στο RIA Novosti.
"

"Ένα από τα χαρακτηριστικά του έργου της ρωσικής αεράμυνας ως μέρος μιας ειδικής επιχείρησης ήταν η χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων από τα συστήματα αεράμυνας μας για την καταστροφή πυρομαχικών ακριβείας στον αέρα. Ειδικότερα, περιπτώσεις επιτυχούς καταστροφής του αμερικανικού M982 Excalibur κατευθυνόμενα βλήματα πυροβολικού, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα ουκρανικά στρατεύματα από οβίδες M777», είπε.

Ταυτόχρονα, ο αρχισυντάκτης του Arsenal of the Fatherland τόνισε ότι οι οβίδες των οβίδων είναι δύσκολος στόχος για τα συστήματα αεράμυνας λόγω του μικρού τους μεγέθους.
 
«Εάν, για παράδειγμα, ο πύραυλος HIMARS MLRS, τον οποίο τα συστήματά μας καταρρίπτουν σε μεγάλες ποσότητες, έχει μήκος 4 μέτρα με διαμέτρημα 227 χιλιοστά, τότε το βλήμα Excalibur έχει μήκος μόνο 1 μέτρο με διαμέτρημα 155 χιλιοστά, αυτό Ο στόχος είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να στοχευτεί. Επιπλέον, απαιτείται πιο ακριβές χτύπημα μιας οβίδας πυροβολικού για να απενεργοποιηθεί λόγω της μεγαλύτερης αντοχής του», εξήγησε ο ειδικός.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο νέο τεύχος του περιοδικού Arsenal of the Fatherland, τέτοιες ευκαιρίες αποκτήθηκαν, μεταξύ άλλων, χάρη στη βελτίωση των συστημάτων αεράμυνας με βάση την εμπειρία χρήσης τους σε μια ειδική επιχείρηση. Έτσι, στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Tor-M2U / M2», σημειώνει η εφημερίδα, το λογισμικό και το υλικό οριστικοποιήθηκαν γρήγορα, αυξάνοντας την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τις πιο σύγχρονες αεροπορικές απειλές.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2022, το Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφα προϋπολογισμού, ανέφερε ότι το Πεντάγωνο παρέδωσε κατευθυνόμενους με GPS πυραύλους Excalibur στην Ουκρανία , οι οποίοι είναι οι πιο ακριβείς αμερικανικές οβίδες πυροβολικού.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 18 Μαρτίου 2023 06:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.