ενημέρωση 2:46, 23 March, 2023

Το Πολεμικό Ναυτικό θα αναπληρώσει τα πυρηνικά υποβρύχια «Emperor Alexander III» και «Krasnoyarsk» μέχρι το τέλος του έτους

USC: Το Πολεμικό Ναυτικό θα αναπληρώσει το πυρηνικό υποβρύχιο "Emperor Alexander III" και "Krasnoyarsk" μέχρι το τέλος του έτους

ΜΟΣΧΑ, 27 Φεβρουαρίου - RIA Novosti, Σεργκέι Σαφρόνοφ. Το Sevmash θα παραδώσει δύο νεότερα πυρηνικά υποβρύχια στο ρωσικό ναυτικό το 2023: το στρατηγικό Imperator Alexander III (project 955, Borey-A) και το Krasnoyarsk πολλαπλών χρήσεων (project 885, Yasen-M), δήλωσε σε συνέντευξή του το RIA Novosti General. Διευθυντής της United Shipbuilding Corporation (USC) Alexei Rakhmanov.
 
Το «Sevmash» έχει πάρει ρυθμό, χάρη στον οποίο πλέον παραδίδει ξανά στον πελάτη ένα ή δύο πυρηνικά υποβρύχια το χρόνο. Έτσι ήταν το 2021, το 2022, ελπίζουμε ότι θα είναι έτσι και το 2023. Αυτοί θα είναι ο στρατηγός "Αυτοκράτορας Αλέξανδρος Γ'" και ο πολλαπλών χρήσεων - "Κρασνογιάρσκ", - είπε ο Ραχμάνοφ.
 
Τα υποβρύχια του έργου 955 "Borey" και το εκσυγχρονισμένο 955A "Borey-A" ανήκουν στην τέταρτη γενιά πυρηνικών πυραύλων υποβρυχίων, είναι οπλισμένα με 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και έχουν σχεδιαστεί για να λύνουν τα προβλήματα στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής. Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα έξι τέτοια υποβρύχια: Yuri Dolgoruky, Alexander Nevsky, Vladimir Monomakh, Prince Vladimir, Prince Oleg και Generalissimo Suvorov. Τρία ακόμη σκάφη 955A βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια κατασκευής στο Sevmash: ο πρίγκιπας Pozharsky, ο Dmitry Donskoy και ο Prince Potemkin.
 
Τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων Project 885M Yasen-M είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Project 885. Το Yaseni είναι οπλισμένο με πυραύλους κρουζ Kalibr και Oniks και στο μέλλον σχεδιάζεται να εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon. Το ρωσικό ναυτικό έχει τώρα ένα σκάφος του έργου 885 και δύο - 885M. Άλλα έξι εκσυγχρονισμένα «Ash» σε διαφορετικά στάδια κατασκευής.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 18 Μαρτίου 2023 07:42

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.