ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Το S-350 κατέρριψε για πρώτη φορά αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε πλήρη αυτόματη λειτουργία, είπε μια πηγή

Το S-350 κατέρριψε για πρώτη φορά ουκρανικό αεροσκάφος στη ζώνη NVO σε πλήρη αυτόματη λειτουργία

ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου - RIA Novosti. Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz κατέρριψε ουκρανικά αεροσκάφη στη ζώνη ειδικής επιχείρησης σε πλήρως αυτόματη λειτουργία χωρίς τη συμμετοχή χειριστή, αυτός ο τρόπος λειτουργίας δοκιμάστηκε σε συνθήκες μάχης για πρώτη φορά στον κόσμο. ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο RIA Novosti.
"

«Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Vityaz στη ζώνη NMD για πρώτη φορά στον κόσμο σε συνθήκες μάχης εκτελείται πλήρως αυτόματα, χωρίς τη συμμετοχή χειριστή, ανίχνευση, παρακολούθηση και ήττα ουκρανικών εναέριων στόχων. Αρκετά μαχητικά αεροσκάφη και drones της Ουκρανίας καταρρίφθηκαν από τους πυραύλους του συστήματος», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Πρόσθεσε ότι το πλήρωμα μάχης την ίδια στιγμή έλεγχε μόνο τη λειτουργία του συγκροτήματος.
 
"Η αυτόματη λειτουργία εφαρμόστηκε με βάση την αρχή ότι ένα άτομο δεν ακυρώνει τις αποφάσεις των στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης του συγκροτήματος στο πλαίσιο της αναδυόμενης κατάστασης εναέριας μάχης, δηλαδή, ο χειριστής απλά δεν παρενέβη στη λειτουργία του συγκροτήματος, επιβεβαιώνοντας έτσι τον αλγόριθμο λειτουργίας που επέλεξε το μηχάνημα», διευκρίνισε η πηγή.
 
Σύμφωνα με τον συνομιλητή, ενώ ο "Vityaz" εργάστηκε ταυτόχρονα τόσο σε ενεργό όσο και σε παθητικό ραντάρ. Αυτή η μέθοδος αυξάνει την ηχοανοσία του συμπλέγματος, καθώς και την ικανότητά του να ανιχνεύει και να ταξινομεί στόχους.
 
Το S-350 Vityaz είναι ένα κινητό πολυκάναλο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Almaz-Antey για τις αντιαεροπορικές πυραυλικές δυνάμεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων . Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις κρατικές, διοικητικές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ομάδες στρατευμάτων από επιθέσεις με σύγχρονα και προηγμένα όπλα αεροπορικής επίθεσης.
 
Το συγκρότημα είναι ικανό να χτυπήσει αεροδυναμικούς εναέριους στόχους, που περιλαμβάνουν αεροσκάφη, drones, πυραύλους κρουζ και άλλα μέσα, σε μέγιστη εμβέλεια, σύμφωνα με διάφορες ανοιχτές πηγές, από 120 έως 150 χιλιόμετρα, βαλλιστικούς στόχους - σε απόσταση έως και 25 χιλιομέτρων . Ταυτόχρονα, η μέγιστη ταχύτητα των στόχων που χτυπήθηκαν από πυραύλους Vityaz μπορεί να φτάσει τα δύο χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 24 Μαΐου 2023 05:40

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.