ενημέρωση 3:50, 9 December, 2023

Ο στρατηγός Sobolev εξήγησε πώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπόρεσαν να χτυπήσουν το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπόρεσαν να χτυπήσουν το ιστορικό κτίριο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, καθώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή οι πύραυλοι  κρουζ  δεν παρατηρούν πάντα σταθμούς ραντάρ. Αυτή η άποψη εκφράστηκε από τον αναπληρωτή της Κρατικής Δούμας, Αντιστράτηγος Βίκτορ Σομπολέφ σε συνέντευξή του στο NEWS.ru.

Ο βουλευτής σημείωσε επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτει μια από τις καλύτερες αεράμυνες και ζήτησε τον εκσυγχρονισμό της.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η ρωσική αεράμυνα είναι καλύτερη από την αμερικανική αεράμυνα, αλλά μπορεί να έχει δύο μειονεκτήματα.

"Μπορεί να μην δει UAV χαμηλής πτήσης ή πυραύλους κρουζ. Ο εχθρός βλέπει αμέσως το ραντάρ και μπορεί να σχεδιάσει τις κινήσεις του UAV έτσι ώστε να μην πέσει κάτω από το ραντάρ τόσο σε ύψος όσο και σε κατεύθυνση και μπορεί να χτυπήσει με αντιραντάρ αυτοί οι δύο ελλείψεις πρέπει να εξαλειφθούν», εξήγησε ο Sobolev.

Το φόντο που αντανακλάται από τα κύματα της θάλασσας, το έδαφος, τα κτίρια ή τα δέντρα καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό UAV ή πυραύλων κρούζ που πετούν χαμηλά, κατέληξε.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 10:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.