ενημέρωση 5:56, 8 December, 2023

Σιωπούν από τον Μάιο. Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν τι συνέβη με τους Patriot μετά την έκρηξη στο Κίεβο

Πρώην αναλυτής της CIA Τζόνσον: Οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν την Patriot στο Κίεβο μετά το χτύπημα του Κίντζαλ

ΜΟΣΧΑ, 23 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύουν πλέον συστήματα Patriot στην Ουκρανία μετά την καταστροφή της μπαταρίας από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα Kinzhal τον Μάιο, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Στίβεν Γκάρντνερ .
"
"Δεν έχουμε ακούσει κανένα νέο για αυτήν την εγκατάσταση εδώ και αρκετούς μήνες. Στάλθηκε στην Ουκρανία, ανατινάχτηκε. Φαίνεται ότι είτε καταστράφηκε είτε επισκευάζεται, αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης", ο ειδικός διάσημος.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτό το περιστατικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν να προμηθεύουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και μετέφεραν μόνο λιγότερο σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό, εξοπλισμό και μηχανήματα στο Κίεβο .
 
Τον Μάιο, ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal. Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να το αναχαιτίσει. Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Denis Manturov , σήμερα μόνο τα εγχώρια αντιαεροπορικά πυροβόλα είναι ικανά να καταστρέψουν πυραύλους αυτού του τύπου.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 06:56

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.