ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Huawei - αναπτύσσει νέα τσιπ smartphone με τεχνητή νοημοσύνη

Είμαστε μόνο λίγες μέρες μακριά από την κυκλοφορία του επόμενου iPhone , και η Huawei προσπαθεί ήδη να αναβαθμίσει την Apple με έντονους ισχυρισμούς για το επόμενο προϊόν της, το Huawei Mate 10.

Το επόμενο ακουστικό από τον κατασκευαστή τηλεφώνων αριθ. 3 στον πλανήτη θα έρθει με το δικό του chipset Kirin 970 της εταιρείας , το οποίο θα διαθέτει δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων AI, καθιστώντας την πρώτη μονάδα επεξεργασίας Νευρωνικών Επεξεργαστών (NPU) για smartphones.

Αυτό θα πρέπει να κάνει για καλύτερες ικανότητες ανίχνευσης στη συσκευή, αντί να χρειάζεται να βασιστείτε στο AI στο σύννεφο για να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε με όλα τα δεδομένα που συλλέγει το τηλέφωνό σας σχετικά με την τοποθεσία και τη δραστηριότητά σας.

Μιλώντας στο Reuters στην έκθεση IFA στο Βερολίνο, ο επικεφαλής των καταναλωτικών προϊόντων της Huawei Richard Yu δήλωσε:

"Σε σύγκριση με τη Samsung και την Apple, έχουμε πλεονεκτήματα. Οι χρήστες έχουν πολύ ταχύτερη απόδοση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πιο συμπαγή σχεδιασμό."

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Yu έχει υποσχεθεί να ξεπεράσει την Apple. Τον Ιούλιο, υποσχέθηκε ότι ο Mate 10 θα διαρκέσει περισσότερο, θα χρεώσει ταχύτερα και θα τραβήξει καλύτερες φωτογραφίες από αυτό που θα έφερνε το Cupertino φέτος.

Η Huawei ισχυρίζεται επίσης ότι το νέο chip 10inm Kirin 970 θα επιτρέψει 50% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα τηλέφωνα.

Αυτοί αγωνίζονται για λέξεις και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Huawei μπορεί πραγματικά να περπατήσει. Είναι έτοιμος να ξεκινήσει τον διάδοχο του ισχυρού Mate 9 από το 2016 στα μέσα Οκτωβρίου, και πιθανότατα θα έρθει και στις ΗΠΑ , με τον Amazon Alexa στο πλοίο.

Εδώ είναι μια μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ αυτών των τιτάνων του τηλεφωνικού κόσμου αργότερα φέτος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 10:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.