ενημέρωση 1:06, 3 July, 2020

Το νέο smartphone της Nokia των 700 $ με 5 κάμερες

  • Η Nokia έχει αποκαλύψει το Nokia 9 PureView, αξίας 699 δολαρίων, ένα smartphone υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει πέντε κάμερες.
  • Είναι μια τολμηρή κίνηση σε ένα έτος όπου τα περισσότερα smartphone έρχονται με τρεις κάμερες.
  • Οι πέντε κάμερες είναι διατεταγμένες σε σχήμα πεντάγωνο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου και με εντυπωσιακό τρόπο δεν προσθέτουν επιπλέον χτύπημα ή χύμα.
  • Το τηλέφωνο απευθύνεται σε πρώτους υιοθετώντας και ενθουσιώδεις και θυμίζει το 808 PureView της Nokia το 2012.
Αποτέλεσμα εικόνας για Nokia 9 PureView
Το 2019 είναι η χρονιά της τριπλής κάμερας σε smartphones, με το Samsung Galaxy S10, το Huawei P20 Pro να διαθέτει όλα τα συστήματα τριών καμερών.

Η HMD Global, η εταιρεία που κατέχει τώρα τη μάρκα Nokia, αποκάλυψε τώρα το Nokia 9 PureView, ένα ακριβό, κομψό smartphone με τρελούς πέντε πίσω κάμερες.

Οι πέντε κάμερες είναι τοποθετημένες σε μια πενταγωνική διάταξη στο πίσω μέρος του τηλεφώνου και, εντυπωσιακά, δεν φαίνεται να προσθέτουν άσχημα χύμα στο τηλέφωνο. Το πίσω μέρος του τηλεφώνου είναι τελείως επίπεδο και η συσκευή έρχεται σε πάχος 8 mm. Αυτό συγκρίνεται με 7,7 χιλιοστά για το iPhone XS και 7,8 χιλιοστά για το Samsung Galaxy S10.

Nokia 9 PureView

Οι οπαδοί της Nokia ίσως θυμούνται το 808 PureView του 2012 , μια άλλη συσκευή ενθουσιώδους που εισήγαγε την κάμερα 48 megapixel. Ο νέος εκδότης PureView, HMD Neil Broadley, δήλωσε σε μια προεπισκόπηση της συσκευής στο Λονδίνο, ήταν να αναβιώσει αυτό το καινοτόμο πνεύμα.

HMD πιέζει αυτό που αποκαλεί "υπολογιστική απεικόνιση", με τους πέντε αισθητήρες να δουλεύουν μαζί ταυτόχρονα ως ένα σύστημα, αντί να αλλάζουν μεταξύ διαφορετικών καμερών.

Δύο από τους πέντε φακούς είναι έγχρωμες κάμερες 12-megapixel, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι αισθητήρες μονόχρωμων 12-megapixel. Το αποτέλεσμα είναι ότι το τηλέφωνο μπορεί να πυροβολήσει εγγενώς σε ασπρόμαυρο, με τους μονόχρωμους αισθητήρες να προσθέτουν ευκρίνεια και λεπτομέρεια στις έγχρωμες φωτογραφίες.

Τα demo στιγμιότυπα που είδαμε στην προεπισκόπηση του HMD για το Nokia 9 PureView ήταν αρκετά εκπληκτικά, καταγράφοντας πολλαπλά στρώματα σε έναν πυροβολισμό. Δεν είχαμε πάρει πολύ hands-on χρόνο με τη συσκευή, αλλά σίγουρα αισθάνεται σαν ένα high-end τηλέφωνο.

Nokia 9 PureView

Το τηλέφωνο ξεκινά από $ 699 και απευθύνεται σε "πρώιμους υιοθετώντες", δήλωσε η HMD. Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται απευθείας στα Google Photos και όχι σε ξεχωριστή γκαλερί Nokia και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία επεξεργασίας της Google για να παίξουν με φωτογραφίες.

Το τηλέφωνο καταγράφει επίσης εικόνες σε μορφή RAW, που σημαίνει ότι η συσκευή διατηρεί όλα τα μη επεξεργασμένα δεδομένα από τους αισθητήρες της PureView. Η Nokia έχει συνεργαστεί με το Adobe Lightroom, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτές τις μη επεξεργασμένες λήψεις στη συσκευή.

Το ίδιο το τηλέφωνο διαθέτει ένα κομψό πλαίσιο αλουμινίου με το γυαλί Gorilla 5 στο εμπρός και πίσω μέρος. Έρχεται με ασύρματη φόρτιση, έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και αναγνώριση προσώπου. Έρχεται με οθόνη POLED 65GB μνήμης RAM. Έρχεται σε μεσημεριανό μπλε χρώμα και τρέχει στον επεξεργαστή Snapdragon 825 της Qualcomm.

Το Nokia 9 PureView στέλνεται ήδη, αλλά η HMD δεν έχει δώσει ακριβείς ημερομηνίες διαθεσιμότητας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 18:48

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.