ενημέρωση 7:28, 6 July, 2020

Κουβέντες του καλοκαιριού

photo: Google photo: Google

Γράφει ο Γιάννης Γ. Κατσίμπας

Με φίλο μου, παλιό Κηφισιώτη συναντήθηκα μετά από αρκετό καιρό. Στην μάζωξη αυτή κουβεντιάζαμε για πολλά πράγματα, -γνωρίζοντας ότι ασχολούμαι με τα της πόλης- δεν άργησε να μου εξιστορεί την κατάσταση στην Κηφισιά.

Ο φίλος μου και η γυναίκα του δεν άργησαν να εξαγριώνονται με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Φίλε μου έλεγαν και οι δύο τους, δεν πάει άλλο αυτή η παρακμή της πόλης. Αν κατέβεις σε άλλα προάστια θα δεις ανάγλυφα την ποιότητα που επικρατεί.

Πάρε παράδειγμα το Φάληρο, ο Δήμαρχος εκεί έχει κάνει έργο, παντού βλέπεις τις υποδομές, τα έργα φαίνονται, μιλάν από μόνα τους. Έτσι ήταν το Φάληρο πριν μερικά χρόνια;

Είχε κάποια σχέση με την Κηφισιά, ήταν ένα προάστιο παρατημένο. Σήμερα κατεβαίνουμε με τον ηλεκτρικό και πάμε βόλτα με τα ποδήλατα, μαζί με τα παιδιά. Αισθάνεσαι ότι ζεις κάπου πολιτισμένα, ότι οι υπεύθυνοι σε σέβονται. Ζεις σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πολιτισμένο.

Ο άνθρωπος (δήμαρχος Φαλήρου) έκανε δουλειά σοβαρή, άλλαξε η πόλη παντού, το παραθαλάσσιο δε κομμάτι σήμερα είναι πραγματικό διαμάντι. Από την άλλη μεριά, δες τι γίνετε στην Κηφισιά.

Με γυμνό μάτι φαίνεται η παρακμή, το παράτημα της πόλης στο έλεος των κάθε λογής ανευθυνο-υπέυθυνων. Η επέλαση της βλαχιάς, της παρακμής, του βολέματος της κονόμας.

Ο Χιωτάκης τι ήταν; Ένας διαδρομιστής γεωπόνος που φτιάχτηκε σε λίγα χρόνια, και οι πολίτες δικαίως έχουμε εξεγερθεί. Ας είναι άξιος ο Βάρσος που πάνω του προσκολλήθηκε και, την κατάλληλη στιγμή τον άδειασε για να επιβληθεί στην πόλη. Θυμάσαι τι σου έλεγα πριν μερικά χρόνια για αυτόν;

Δεν παρακολουθείς σήμερα τι γίνεται; Έχουν ανοίξει τα στόματα για τα καλά. Φθάσανε σε σημείο να πάνε σε κανάλι να κάνουν καταγγελίες. Πράγματα που είχαν συμβεί και περνούσαν απαρατήρητα, τόσο μεγάλη διαφθορά υπήρχε μέσα στην Κηφισιά. Διαφθορά ασύλληπτη, τερατώδης, με πρωταγωνιστές τους συνήθεις ύποπτους, τους ίδιους.   

Αυτός θεωρούσε επειδή είχε κουμπάρο τον Σαμαρά ότι θα ήταν για πάντα δερβέναγας στην πόλη, ειδικά σήμερα. Τη πόλη την είχε παρατήσει τελείως και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κάνει τον γαμπρό. Και βέβαια πάνω από όλα τη κονόμα. Τέτοιος τιποτένιος ήταν, δεν πρόκειται να ξεβρομίσει αν δεν έχουν την τύχη που τους αξίζει.

Την μεγάλη εικόνα, αυτή της ανθρώπινης πόλης γενικότερα δεν την έβαλε καθόλου στον προγραμματισμό, δεν την σκέφτηκε καθόλου. 

Μια καλοκαιρινή μάζωξη ήταν. Έπρεπε να μην επικρατήσει η φθονερή αντίληψη. Αν τους άφηνα θα λέγανε ακόμη, άλλαξα τη κουβέντα. Η πόλη μας έστω και έτσι, είναι όμορφη. Είναι μια Αρχόντισσα, έχει τα κάτω της αλλά θα έλθουν και καλύτερες μέρες, για την πόλη, την Κηφισιά, την Αρχόντισσα.  

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 13:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δημοσιοβραχία Διαλέξαμε »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.