ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Αυτή είναι η Αρχόντισσα Κηφισιά;

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ναι, Κηφισιώτες αυτή είναι η Κηφισιά και Δημοτικό Συμβούλιο.

 Και «αυτό μιλά», όπως το ασυνείδητο στην ψυχανάλυση. Και αυτό παραπέμπει κατευθείαν στο βιβλίο «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος» του Πρίμο Λέβι.

Το να υπάρχεις ενάντια στους ανθρώπους σήμερα, σημαίνει να υπάρχεις ενάντια στον ανυπόφορο άνθρωπο, διότι δεν είναι άνθρωποι. Και είναι ζήτημα πνευματικής διαύγειας να υπάρχεις απέναντι στον Γ. Θωμάκο και τον Βαγ. Αυλίτη.

Γιατί «αν η νόηση ήταν δυνατή, θα ήταν βέβαια και η Ιστορία», λέει ο Τόμας Μπέρνχαρντ. Και γιατί «από άγνοια για το νόημά της αυτοί οι άνθρωποι γίνονται τελικά νευροπαθείς», ξαναλέει, «αλλά ποτέ παράφρονες».

Και αναρωτιέμαι πώς άφησε ο Αυλίτης το black scotch’s στο μεταμοντέρνο καπηλειό; Τι θα πουλάει στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου; Μην βιαστείτε, έρχεται και η απάντηση. Ότι πουλούσε μέχρι σήμερα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ή θα βγει στο παλκοσένικο με τον Γ. Θωμάκο να διαφημίζει τους πατέρες της Εκκλησίας με έκπτωση; Αλλά αυτό σε «αυτή» τη αίθουσα, δεν πρόκειται να συμβεί.

«Πες το, και πάλι, με υπομονή, περισσότερη υπομονή/ή με ορμή, όμως πες το, και πάλι/, αψηφώντας τους δημίους, πες το, προσπάθησε,/ κάτω απ’ το μαστίγιο του χρόνου», ειδοποιεί ο ποιητής Φιλίπ Ζακκοτέ.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Μαΐου 2023 17:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.