ενημέρωση 3:01, 16 September, 2019

Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες

photo" kifisia art project photo" kifisia art project

Γράφει ο Γιάννης Γ. Κατσίμπας

Το αφομοιωμένο Βαρσικό περιβάλλον δεν έχει πλέον εκπροσώπους. Δεν έχει δημοφιλείς υποψηφίους, έχει πρώην δημάρχους που βγαίνουν παγανιά και μιλούν άφησαν τον απολογητικό ρόλο – στη δίαιτα -  στον Βαγγέλη Σιδέρη. Με αυτό το κλίμα απαξίωσης από τα ίδια τα στελέχη του, ο πρόεδρος του εαυτού του επιχειρεί να περισώσει το χαμηλό ισοπεδωμένο ποσοστό του. Τον εαυτό του. Απευθύνει κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο της Κηφισιάς ώστε «να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της πόλης με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανανέωση!, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία και παράταση της ζωής του. Αυτό που λέει μπορούμε να το φανταστούμε ως σύνθημα: Στηρίξτε μας να σωθούμε, εμείς. (Και τόσο καιρό τι κάνατε;)

Συνεχίζει ο Βάρσος: ζητούσε ψήφο ώστε «να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Το λέει εκείνος που επινόησε το κόλπο με τα χρήματα που έκαναν φτερά από το ταμείο του Δήμου, και το τέχνασμα Χιωτάκη στα ακίνητα, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα. Το λέει εκείνος που ζήτησε και έλαβε οικειοθελώς χρήματα από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με αντάλλαγμα την πρόσληψη των παιδιών τους στο δήμο.

Ο Βασίλης Βάρσος δεν υπήρξε απλά το δεκανίκι του Ν. Χιωτάκη, δεν υπήρξε ο πολιτικός που θα εξασφάλιζε τη «σταθερότητα» και την επικράτηση όλου του μηχανισμού Χιωτάκη. Είναι εκείνος που είχε τις πιο βάρβαρες ιδέες, εναντίον των πολιτών της Κηφισιάς, με το δικαιολογητικό ότι θα καταρρεύσει η σταθερότητα! στη πόλη λες και με την επέμβαση του ήλθε επιτέλους η σταθερότητα.

Να θυμίσω ότι δεν είχε καμία ευφάνταστη ιδέα που θα απέφερε πόρους από της εκποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Να θυμίσω ότι οικόπεδο του δήμου που το έχει παραχωρήσει στην Εκκλησία ο Δήμος για δημιουργία Ναού, το διεκδικεί ιδιώτης που κατά περίεργη σύμπτωση ήταν επανειλημμένως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την πλευρά του φυσικά. Ή οτιδήποτε άλλο αλήστου κάλους υπόσχετε οτιδήποτε στους πολίτες μόλις γίνει ξανά δήμαρχος. Όλοι οι υπόλοιποι που δεν διέθεταν αρκετά πειστικά μέσα βρέθηκαν στο απυρόβλητο.

Τι θα μπορούσε να κάνει εναλλακτικά ο Βασίλης Βάρος, τίποτα αλλά από ότι ήδη έχει κάνει, την προσχώρηση του στον άλλοτε εχθρό του για την πλήρη διάσωσή του. Όπως και του άλλοτε μαθητή του, του πρώην δημάρχου Ν. Χιωτάκη.

Διάλεξε τον εκβιασμό των αδυνάτων, με την εντολή «φέρτε τις ψήφους σας, και εγώ θα πάω και στο νοσοκομείο για τις αίματος, ή ούρων. Αυτή ήταν η πολιτική επιλογή του Β.Βάρσου και τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί για αυτές. Εις μάτην λοιπόν καλεί σε συσπείρωση της κεντροαριστεράς-δεξιάς: όσο βρίσκετε-ηγείται ο ίδιος, δεν ακολουθούν ούτε οι παραδοσιακοί κολλημένοι. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.