ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Η Ρωσία προσπαθεί για προσδόκιμο ζωής άνω των 80 ετών, λέει ο Πούτιν

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι «υπάρχουν ήδη κάποια θετικά παραδείγματα»

ΜΟΣΧΑ, 24 Νοεμβρίου. /TASS/. Η Ρωσία θα συνεχίσει να φιλοδοξεί να αυξήσει το μέσο προσδόκιμο ζωής της σε περισσότερα από 80 χρόνια, ιδιαίτερα μέσω της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο συνέδριο AI Journey την Πέμπτη.

«Η υγειονομική περίθαλψη είναι ο πιο σημαντικός τομέας των δραστηριοτήτων κάθε κυβέρνησης, ενώ η μακροζωία και η ποιότητα ζωής είναι ένας συγκεντρωτικός, σύνθετος δείκτης που δείχνει τις επιδόσεις του κράτους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της κοινωνικής σφαίρας. Αναμφίβολα, η ένταξη στο κλαμπ των 80+ παραμένει ένας από τους στόχους μας. Θα εργαστούμε για να το πετύχουμε και θα το κάνουμε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης», επεσήμανε ο Πούτιν.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι «υπάρχουν ήδη κάποια θετικά παραδείγματα». «Θα καταργήσουμε τα εμπόδια για τη χρήση αυτών των μέσων», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε σε έναν συμμετέχοντα στο συνέδριο που είχε μιλήσει για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη. "Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να το τεκμηριώσετε αναλόγως. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα συνεργαστούν μαζί σας για να λάβετε τις σχετικές αποφάσεις. Θα εφαρμόσουμε όλες τις πτυχές που αναφέρατε, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, και θα επεκτείνουμε αυτήν την πρακτική", τόνισε ο Πούτιν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.