Πώς ο σεφ Pierre Gagnaire διευρύνει τα όρια της γαστρονομίας Με έδρα το εστιατόριο Gaya στο Παρίσι, ο Gagnaire δημιουργεί ιστορίες με αφηγηματικό μέσο τη γεύση. Οσεφ Pierre Gagnaire με… 21 Νοεμβρίου, 2023 0
To διάσημο μοσχάρι bourguignon της Julia Child Έρχνται οι γιορτές, ας προετοιμαστούμε για αυτή τη υπέροχη αλλά και δύσκολη συνταγή. Το μόνο σίγουρο θα κάνει… 21 Νοεμβρίου, 2023 0
Ρεβύθια σμυρναίικα, λεμονάτα Οι Σμυρνιές συμμαγειρεύανε τα ρεβύθια με μελιτζάνα, για να είναι πιο χορταστικά, ειδικά στην αυγουστιάτικη νηστεία. Αυτό που… 20 Νοεμβρίου, 2023 0
Λουκάνικα με πιπεριές - για τα πρώτα κρύα Υλικά 750 γραμμ. χωριάτικο λουκάνικο3 πιπεριές γλυκιές (κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί)4 κουταλιές λάδι1 λεμόνι ξύσμα και χυμό1/2 φλιτζάνι… 18 Νοεμβρίου, 2023 0
Μους κάστανου - αξέχαστη Υλικά 1 κιλό κάστανα300 γραµµ. ζάχαρη30 γραµµ. ρούµι2 φύλλα ζελατίνας (10 γραµµ.)450 γραμμ. κρέμα γάλακτος8-10 κάστανα, µαρόν γλασέ… 16 Νοεμβρίου, 2023 0
Σαν μπαίνω στην ταβέρνα - Σουτζουκάκια Από τον Βάρναλη και τους «Μοιραίους» μέχρι τη Φίνος Φιλμ και τον Ορέστη Μακρή στον κλασικό ρόλο του… 15 Νοεμβρίου, 2023 0
Χοιρινό με πράσα Υλικά 1 κιλό πράσα1 κιλό χοιρινή σπάλα1 κρεμμύδι1/2 φλιτζάνι λάδι3 κλωνάρια σέλινοαλάτι, πιπέριχυμό ενός λεμονιού1 κουταλιά αλεύρι Επι… 9 Νοεμβρίου, 2023 0
Γραβιέρα Νάξου - στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου, ξανά! Παγκόσμια αναγνώριση επεφύλασσε για τη Γραβιέρα Νάξου το Taste Atlas 2023, καθώς το ελληνικό τυρί μπήκε στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του… 8 Νοεμβρίου, 2023 0