Σκορδομακάρονα σμυρναίικα Υλικά 80 ml ε.π. ελαιόλαδο 400 γρ. ντοματάκι κονκασέ 2 σφηνοπότηρα κόκκινο κρασί 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες 1… 26 Φεβρουαρίου, 2025 0
Κρασοτηγανιά απεραθίτικη με τουρκάκια Τα πικάντικα και τα καυτερά πολύ τα αγαπούν οι Απεραθίτες. Εξ ου και τα τουρκάκια, τα μικρά καυτερά… 25 Φεβρουαρίου, 2025 0
Λαχταριστό φοντί σοκολάτας Μια εύκολη σοκολατένια απόλαυση. Υλικά 250 γρ. κουβερτούρα 55-60% κακάο 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 1 κ.σ. μέλι… 24 Φεβρουαρίου, 2025 0
Ρεβίθια στο φούρνο με φέτα, ντοματίνια και μπούκοβο Η αλμυρή φέτα ταιριάζει τέλεια με τα γλυκά και ζουμερά ντοματίνια ενώ το μπούκοβο προσθέτει την απαραίτητη σπιρτάδα.… 22 Φεβρουαρίου, 2025 0
Ριμπολίτα, η κλασική χειμερινή σούπα της Τοσκάνης Η ριμπολίτα (ribollita) είναι ένα από τα πιo χαρακτηριστικά πιάτα της καλής, φτωχικής, παραδοσιακής χωριάτικης κουζίνας της Τοσκάνης.… 21 Φεβρουαρίου, 2025 0
Τσικνοπέμπτη και φτιάχνω τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα Τον τόνο στην τηγανιά μας δίνουν παραδοσιακά λουκάνικα της Πελοποννήσου, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και με διάφορα… 20 Φεβρουαρίου, 2025 0
«Δώδεκα Πιάτα» - Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται… 19 Φεβρουαρίου, 2025 0
Πώς να φτιάξετε τους τέλειους λαχανοντολμάδες του Βλάσση Το εστιατόριο της Αθήνας που εδώ και 40 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό το πιάτο… 18 Φεβρουαρίου, 2025 0
Σοκολατάκια με καραμέλα Υλικά 80 γρ. τυρί κρέμα 80 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα + 200 γρ. επιπλέον για τη γέμιση 200… 15 Φεβρουαρίου, 2025 0