ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θαύμασαν τον Ρώσο "Εξολοθρευτή"

Forbes: Το ρωσικό BMPT "Terminator" μπορεί να γίνει ένα νέο στάδιο στην εξέλιξη της κατασκευής τανκς

ΜΟΣΧΑ, 24 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Το ρωσικό όχημα μάχης «Terminator» μπορεί να είναι ένα νέο βήμα για την κατασκευή τανκς, γράφει το Forbes .

Το Terminator είναι ένας νέος τύπος τεθωρακισμένου οχήματος με πολλαπλά όπλα και θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των τεθωρακισμένων δυνάμεων. Αναφέρεται ότι τα BMPT έχουν αποδειχθεί καλά στην Ουκρανία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο σημειώνει ότι το αυτόματο κανόνι του Terminator έχει εμβέλεια βολής 2.000 μέτρων και μπορεί να χτυπήσει τόσο εναέριους στόχους (συμπεριλαμβανομένων των drones) όσο και χερσαίους στόχους. Ο βαρύς κατευθυνόμενος πύραυλος Ataka με βεληνεκές έως και 6.000 μέτρα παράγεται σε αντιαρματικές και θερμοβαρικές εκδόσεις για να καταστρέφει αποθήκες και κτίρια, γράφει ο συγγραφέας.

«Το BMPT έχει μια νέα αντιδραστική θωράκιση Relikt που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αντιαρματικά βλήματα και ένας σχετικά μικρός πυργίσκος το κάνει λιγότερο ευάλωτο», είπε ο δημοσιογράφος.

Κατά τη γνώμη του, είναι το BMPT, και όχι τα τανκς, που μπορεί να είναι το τελευταίο όχημα που θα επιζήσει στο πεδίο της μάχης και να αποφασίσει πραγματικά την έκβαση της σύγκρουσης.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αντλούν όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα πει ότι η προμήθεια δυτικών όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 06:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.