ενημέρωση 2:15, 9 December, 2023

Ονομάστηκε το πιο φονικό ρωσικό μαχητικό. Ποιους στόχους χτυπά;

Ο Ινδός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vijaynder Thakur, στο άρθρο του στην πύλη Eurasian Times, είπε ότι σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ισχυρά όπλα, ένα παράδειγμα των οποίων ονόμασε το νεότερο μαχητικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Su- 57. Ξένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν μιλήσει για αυτό το αεροσκάφος περισσότερες από μία φορές: για παράδειγμα, σύμφωνα με την αξιολόγηση Military Watch, το Su-57 είναι το πιο επικίνδυνο ρωσικό μαχητικό. Το Pravda.Ru μίλησε με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που εξήγησαν γιατί το Su-57 θεωρείται δικαίως το «ατού» του ρωσικού στρατού.

Το πιο σύγχρονο μαχητικό

Ο Sergei Lipovoy, Πρόεδρος του Προεδρείου του Πανρωσικού Οργανισμού «Officers of Russia», Hero of Russia, δήλωσε ότι το Su-57 είναι «το πιο σύγχρονο, πιο προηγμένο τεχνολογικά μαχητικό, εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί. σε αυτό."

 

"Σήμερα δεν ονομάζεται μαχητικό, αλλά ένα τακτικό αεροπορικό συγκρότημα TAK-57. Το μαχητικό έχει εγκατεστημένο έναν σύγχρονο σταθμό καθοδήγησης. Έχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Όσον αφορά την παρακολούθηση, την ορατότητα ανίχνευσης - είναι αεροδυναμικά πολύ ευέλικτο, μπορεί να εκτελέσει ακροβατικούς ελιγμούς που δεν μπορεί να εκτελεστεί άλλο μαχητικό. Έχει κατευθυνόμενα όπλα, έχει μη κατευθυνόμενα όπλα, είναι ικανό να φέρει βόμβες, ακόμη και πυρηνικά όπλα. Σήμερα αυτό είναι το πιο σύγχρονο μαχητικό μας, που δεν έχει ανάλογο στο ΝΑΤΟ", εξήγησε ο Lipovoy .

Παράλληλα, ο ειδικός τόνισε ότι το Su-57 είναι ικανό να λειτουργεί ταυτόχρονα με στόχους που βρίσκονται σε διάφορες επιφάνειες.

"Το Su-57 μπορεί εξίσου επιτυχώς να διεξάγει επιθετικές-αμυντικές επιχειρήσεις τόσο στον αέρα, στις αεροπορικές μάχες, όσο και σε επιφάνειες ξηράς και νερού. Και το πλεονέκτημα είναι ότι διαθέτει συγκροτήματα που σας επιτρέπουν να αποκρούετε και να εκτελείτε ταυτόχρονα χτυπήματα τόσο κατά του αέρα όσο και Και αυτό μας δίνει ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα έναντι των μαχητών του ΝΑΤΟ, που σήμερα προσπαθούν επίσης να μας προφτάσουν, αλλά μέχρι στιγμής υστερούν», εξήγησε ο ειδικός.

Απάντησε επίσης στην ερώτηση με ποια δυτικά ανάλογα μπορεί να συγκριθεί το Su-57.

"Υπάρχουν ανάλογα όπως το F-35, ένα από τα οποία οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ψάχνουν, το οποίο εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση όταν εκτινάχθηκε ο πιλότος. Ναι, οι Αμερικανοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάτι, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν επιτυχία. », πρόσθεσε ο συνομιλητής της Pravda.

Πεδίο εφαρμογής 

Ο Vladimir Onishchenko, στρατιωτικός αναλυτής, δήλωσε στην Pravda.Ru ότι το Su-57 έχει δύο βασικούς σκοπούς: την καταστροφή εχθρικών αεροσκαφών στον αέρα και την υποστήριξη των χερσαίων επιχειρήσεων.

«Σε κάθε περίπτωση, για μάχη στον αέρα, πρέπει να έχει καλούς πυραύλους, πολυβόλα και όπλα κανονιού. Έχουν πλέον προηγμένα αυτόματα συστήματα, επιπλέον, με συσκευές σκόπευσης και στόχευσης, που είναι πολύ βολικές για τον πιλότο. Ο πιλότος μπορεί στόχευσε μόνο πρώτα τον στόχο, αλλά η αυτοματοποίηση του πλοίου κάνει τα υπόλοιπα γι 'αυτόν», εξήγησε.

Ο αναλυτής τόνισε επίσης ότι το Su-57 είναι ιδιαίτερα ευέλικτο: είναι ικανό να εκτελεί ακροβατικά, εξηγεί ο Onishchenko. Ταυτόχρονα διαθέτει την απαραίτητη προστασία θωράκισης.

"Το μαχητικό έχει πολύ υψηλή ταχύτητα, επομένως μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα στην περιοχή μάχης. Και το κύριο πράγμα εδώ είναι να αποκτήσει αεροπορική υπεροχή έναντι της ίδιας της ζώνης της στρατιωτικής επιχείρησης. Και μετά, με το κατάλληλο φορτίο βόμβας και όπλα που βρίσκονται στο μαχητικό, υποστηρίζει επίγειες δυνάμεις στο έδαφος. Επομένως, ο μαχητής είναι πολύ καλός για να πολεμήσει, για παράδειγμα, με εχθρικά άρματα μάχης, με μερικές στήλες ή με μέρη όπου είναι συγκεντρωμένα τα στρατεύματα. Μπορεί να χτυπήσει και Το πιο σημαντικό, χτυπήστε όχι μόνο από τον αέρα, όταν είναι πολύ καιρό μπορεί να ανιχνευθεί, και ειδικά αυτό το μαχητικό έχει την ικανότητα να πάει κοντά στο έδαφος προς έναν στόχο ή σε μια ζώνη βομβαρδισμού», πρόσθεσε ο συνομιλητής του Pravda.Ru.

Σημείωσε ιδιαίτερα την ικανότητα του Su-57 να εισέρχεται αθόρυβα στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού «την τελευταία στιγμή», όταν βρίσκεται ήδη πάνω από τον ίδιο τον στόχο.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 08:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.