ενημέρωση 6:07, 8 December, 2023

Αποκαλύφθηκε το κύριο χαρακτηριστικό του ισχυρότερου τανκ των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

Το ρωσικό T-90 Proryv συνεχίζει να φέρνει νέα επιτεύγματα στον ρωσικό στρατό. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι το Proryv είναι το καλύτερο τανκ στον κόσμο . Δυτικοί αναλυτές σημειώνουν τα μαχητικά του πλεονεκτήματα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) είναι επιφυλακτικές με αυτό το τανκ. Το Pravda.Ru μίλησε με τον Γιούρι Κνούτοφ, στρατιωτικό ειδικό, στρατιωτικό ιστορικό, διευθυντή του Μουσείου Αεράμυνας, για τα χαρακτηριστικά του κύριου ρωσικού τανκ.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Τανκ

«Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο πυργίσκος του τανκ είναι ακριβώς πίσω, η θέση των πυρομαχικών είναι καλά κρυμμένη, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα έκρηξης πυρομαχικών σε περίπτωση διείσδυσης της θωράκισης και πυρκαγιάς μέσα στο άρμα. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και αν οι οβίδες πυροδοτείται, μια ειδική πλάκα χτυπιέται έξω, η οποία κατευθύνει ολόκληρο το κύμα έκρηξης, τη φλόγα, καθώς και τον καπνό έξω από το όχημα.Έτσι, ο πυργίσκος δεν σκίζεται και το πλήρωμα έχει την ευκαιρία να επιβιώσει.Αυτό είναι που αυξάνει τη δυνατότητα επιβίωσης. "

 

Μηχανή τελευταίας γενιάς

"Πρόκειται για ένα αρκετά σύγχρονο όχημα με σοβαρές αλλαγές που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη, ξεκινώντας από το σύστημα ελέγχου, όταν αντί για μοχλούς χρησιμοποιείται ένα τιμόνι για τον έλεγχο του τανκ. Το Proryv έχει έναν πιο ισχυρό κινητήρα. Δυναμική θωράκιση, συμπεριλαμβανομένων και ενεργητική προστασία, η οποία αναχαιτίζει πυραύλους που πετούν προς τη δεξαμενή.

Αυτό το μηχάνημα είναι προσαρμοσμένο να διεξάγει δικτυοκεντρικούς πολέμους. Μπορεί να ανταλλάσσει πληροφορίες ψηφιακά με άλλες δεξαμενές. Επιπλέον, λάβετε επίσης πληροφορίες για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Χρησιμοποιούνται ευρέως διάφορες οθόνες και η δυνατότητα εφαρμογής πληροφοριών που λαμβάνονται από drones».

Συμβατότητα με drone

"Κατά κανόνα, τα drones δεν περιλαμβάνονται ακόμη στον βασικό εξοπλισμό, αλλά η εκπαίδευση των διοικητών τανκς στη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων χρησιμοποιείται ευρέως, τα οποία πρώτα πραγματοποιούν αναγνώριση πριν κινηθούν στη διαδρομή. Και μόνο τότε το ίδιο το τανκ, στο σε περίπτωση ασφαλούς κατάστασης, κινείται σε περιοχή μάχης».

Ένα όπλο

«Το όπλο είναι βελτιωμένο, έχει μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερη αντοχή, ειδικά σε σύγκριση με όλα τα άρματα μάχης σοβιετικής και ρωσικής σχεδίασης, επειδή είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο οβίδες, αλλά και βλήματα που εκτοξεύονται μέσω του όπλου με βεληνεκές έως 5 χλμ. Οι οβίδες είναι κάπου 3-3,5 χλμ. Οι ρουκέτες είναι περίπου 5 χλμ. και είναι ακόμα περισσότερα». 

 

Λειτουργία τανκ στη ζώνη SVO

«Στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, το άρμα έδειξε το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, πρώτον, τόσο όσον αφορά την επιβίωση όσο και την αποτελεσματικότητα στον αγώνα ενάντια σε άλλα άρματα μάχης που βρίσκονται σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό· καταστρέφουν αποτελεσματικά και τα Leopards και το πεζικό του Bradley. μαχητικά οχήματα.", και άλλα εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα. Και, λόγω του γεγονότος ότι το τανκ έχει ένα αρκετά σοβαρό περιθώριο ασφαλείας, έχει επίσης καλή ικανότητα ελιγμών και ελιγμών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό κατά τις επιχειρήσεις μάχης.

Στη ζώνη NWO, χρησιμοποιούνται επί του παρόντος Challenger 2 και Leopard 2A6. Αυτές είναι οι τελευταίες σύγχρονες εξελίξεις των δυτικών χωρών, αν και η δεύτερη τροποποίηση του Abrams δεν έχει ακόμη παρατηρηθεί».

Ουκρανικά και δυτικά ανάλογα

«Αν συγκρίνουμε με ό,τι έχει άμεσα ο ουκρανικός στρατός, όπως ήδη είπα, αυτά είναι τα Leopard 2A6 και Challenger 2, για να μην αναφέρουμε τα Abrams, το τανκ T-90M Proryv, φυσικά, είναι σημαντικά ανώτερο όσον αφορά τις δυνατότητες μάχης. και την αποτελεσματικότητα της χρήσης δυτικών μοντέλων, τα οποία τοποθετήθηκαν από τους κατασκευαστές αυτών των όπλων ως τα πιο ισχυρά, πιο αποτελεσματικά και πολύ ανώτερα από τα ρωσικά άρματα μάχης.Όμως κατά τη διάρκεια των μαχών αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν μια διαφημιστική, PR κίνηση που είχε σχεδιαστεί για να δείξει υποτιθέμενη υπεροχή του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ Στην πραγματικότητα, το τανκ T-90M "Breakthrough" σήμερα δεν έχει όμοιο στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. 

 Τα ανάλογα είναι τα ίδια "Leopard 2A6" και 2Challenger 2." Το "Abrams" που θα εμφανιστεί είναι κατώτερο από το τανκ μας. Γιατί αυτή είναι η πρώτη τροποποίηση. Το τανκ μας είναι πιο εξελιγμένο και πιο ευέλικτο. Πρέπει επίσης να πούμε ότι το Western Οι δεξαμενές είναι πολύ πιο βαριές από τις δικές μας σοβιετικές ρωσικές δεξαμενές, αλλά ζυγίζουν κάπου πάνω από 70 τόνους.


Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 07:49

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.