ενημέρωση 5:49, 8 December, 2023

Η Ρωσία λέει ότι τα ελικόπτερα Ka-52, Mi-28 εξέλειψαν ορισμένους ουκρανικούς στρατιώτες στην περιοχή Zaporozhye

Συνολικά, βρέθηκαν και εξαφανίστηκαν έως και 30 άτομα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

ΜΟΣΧΑ, 24 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Τα ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας απεγκλώβισαν ορισμένα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε στο TASS το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Η αναγνώριση αποκάλυψε συσσώρευση και μεταφορά πρόσθετου εχθρικού προσωπικού σε μια από τις δασώδεις περιοχές, έως και 30 άτομα. Η αποστολή είχε τεθεί να καταστρέψουμε τον προσδιορισμένο στόχο με ακατευθυνόμενους [εναέριους] πυραύλους. Κατά καιρούς, μαζί με το προσωπικό, επίσης χτυπήστε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, φορτηγά και οχήματα μάχης πεζικού», είπε ένας στρατιωτικός πιλότος, ο οποίος ταυτοποιείται με το όνομά του Spartak, σε βίντεο που εξασφάλισε το TASS.

Το υπουργείο είπε ότι, στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα αεροσκάφη της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας συνεχίζουν να εκτελούν αποστολές για την καταστροφή του προσωπικού και των τεθωρακισμένων οχημάτων του εχθρού, διακόπτοντας τις ανεπιτυχείς προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή Zaporozhye.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, ελικόπτερα κρούσης και αναγνώρισης εκτοξεύουν πυραύλους σε οχυρωμένα ουκρανικά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Οι πιλότοι προσεγγίζουν την περιοχή μάχης σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα και παρακάμπτουν το έδαφος, γεγονός που επιτρέπει στο αεροσκάφος να αποφύγει τον εντοπισμό από την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού, ανέφερε το υπουργείο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 07:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.