Να ήταν όλα τα καφενεία σαν το Αλάργα Στην πιάτσα που έχει στηθεί αθόρυβα πάνω και γύρω από την πλατεία Υμηττού λειτουργεί ένα ρακάδικο που κάνει… 17 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Οσομπούκο με ξηρή μαυροδάφνη Με ξηρή Μαυροδάφνη σιγοψήνουμε το οσομπούκο για ένα αρχοντικό κρασάτο φαγητό. Υλικά Μερίδες: 6 2 κιλά οσομπούκο σε φέτες (χοντρές… 16 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Μπαμπά γκανούς (Baba Ganoush) - η βελούδινη κρέμα μελιτζάνας που μας ταξιδεύει στην Ανατολή Αν η μελιτζάνα είχε έναν μεζέ-έμβλημα, αυτός θα ήταν το Baba Ganoush. Ένα ταξίδι σε ανατολίτικες αγορές γεμάτες… 15 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα αμυγδάλου και γρήγορη «μαρμελάδα» σταφύλι Επιλέγουμε μια ποικιλία σταφυλιού με μαύρες ρώγες. Ο ζαχαροπλάστης Μιχάλης Χατζηκαλημέρης προτείνει το Μαυρούδι, μία από τις πιο… 13 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του Mirlo Μέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της… 12 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Αυλή στρωμένη με χαλίκι και πιατέλες με παϊδάκια στον Κορομηλά Μία από τις παλιές ταβέρνες της Αγίας Παρασκευής και τις πιο αγαπημένες αυλές της περιοχής, που έχει παραμείνει… 11 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Πετιμέζι, το χρυσάφι του σταφυλιού και η παριανή εκδοχή της πετιμεζόπιτας Βαθιά γλυκό και αρωματικό, γεννημένο από τα άγια αμπέλια της ελληνικής υπαίθρου, το πετιμέζι ξαναβρίσκει τη χαμένη αίγλη… 10 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Ένα αξέχαστο τραπέζι από τα χέρια της κυρίας Μαρίας στην Αμοργό Αν έπρεπε να δώσουμε τον ορισμό ενός νησιωτικού καφενείου, τότε θα περιγράφαμε τον Χορευτή. Το παλιό ιστορικό μαγαζί… 9 Σεπτεμβρίου, 2025 0
Kαρίκι, βολάκι, ρακιζιά, κατώγια - Τρώγοντας και πίνοντας στην Τήνο, το νησί που όλοι λένε πως «έχει το καλύτερο φαΐ» Πολυάριθμα προϊόντα και εξαιρετικές πρώτες ύλες συνιστούν την παραγωγή της τοπικής παράδοσης ΗΤήνος είναι από τα ομορφότερα νησιά… 8 Σεπτεμβρίου, 2025 0